Meghalt az írónő, akinek a Julie & Juliát köszönhetjük

Julie Powell 49 éves volt.

Elhunyt Julie Powell író és gasztroblogger. Az ő munkássága inspirálta a Julie & Julia – Két nő, egy recept című filmben az Amy Adams által alakított karaktert.

Powell 1973. április 20-án született Julie Foster néven Austinban. 1995-ben végzett az Amherst College-ban, színházi és szépírói diplomát szerzett. 2002-ben, kezdő íróként úgy döntött, hogy egy év alatt megfőzi Julia Child 1961-ben megjelent Mastering the Art of French Cooking, Volume 1 című könyvének mind az 524 receptjét, és a kalandról beszámol a The Julie/Julia Project nevű blogjában, amely több százezer oldalletöltést ért el. A szövegeket 2005-ben könyv formájában is kiadta (Julie & Julia: 365 nap, 524 recept, 1 apró lakáskonyha), majd 2009-ben elkészült a folytatás is (Julie & Julia: A veszélyes főzés éve).

Nora Ephron ez utóbbi könyvet egészítette ki Julia Child 2006-os My Life in France című memoárjával, és így született meg a Julie & Julia – Két nő, egy recept forgatókönyve.

Az írónő férje a New York Timesnak megerősítette, hogy Powell szívmegállásban halt meg a New York-i Olivebridge-ben lévő otthonában.

Via: THR