Meghalt Lee Sun-kyun, a 4 Oscar-díjjal jutalmazott Élősködők sztárja

A dél-koreai színész 48 éves volt. Egy parkban találtak rá, állítólag búcsúlevelet is írt a családjának. Múlt hét óta rendőrségi nyomozás folyt ellene egy drogozós bulin való részvétel miatt.

Elhunyt Lee Szun-kjun dél-koreai színész, aki a négy Oscarral és számos más rangos filmes díjjal jutalmazott Élősködők főszereplője. A halálhírt az Associated Press és a dél-koreai Yonhap hírügynökség jelentette be. A 48 éves színészre az AP szerint egy autóban találtak rá holtan egy szöuli parkban. A rendőrség ekkor már nagy erőkkel kereste Lee Szun-kjunt, részben egy korábbi drogügyben való nyomozás miatt, részben pedig azért, mert a családja szerint a színész szerdán korán reggel írt egy búcsúlevelet, és ismeretlen helyre távozott az otthonából.

 

Forrás: Barry Brecheisen/Getty Images

 

A színész ellen nemrég rendőrségi vizsgálat indult illegális drogfogyasztás miatt. A dél-koreai Incshon városának bűnüldöző szervei Lee Szun-kjun és hét másik személy ügyében folytattak már egy ideje kiterjedt nyomozást, de Lee azt állította, hogy ő vétlen volt a drogozásban, sőt, valójában az ügy másik gyanúsítottja zsarolta meg, amivel állítólag több százezer dollár kárt okozott neki. A gyanú szerint a színész még 2023 elején több alkalommal is marihuánát és egyéb kábítószereket fogyasztott egy előkelő szöuli klub háziasszonyának otthonában. Lee Szun-kjun azonban azt állította, hogy őt valójában becsapták, és nem is tudta, mit fogyasztott. Az ügyben a rendőrség múlt szombaton is háromszori kihallgatásra rendelte be a színészt.

Lee Szun-kjun a dél-koreai filmművészet egyik legismertebb alakja volt. Idén a Cannes-ban is nagy sikert arató Project Silence-ben és az Sleep című filmekben szerepelt, de a nemzetközi hírnevét az Élősködők című 2019-es filmmel alapozta meg, ami 2020-ban négy Oscar-díjat is bezsebelt legjobb film, legjobb külföldi film, legjobb rendezés, legjobb forgatókönyv kategóriákban. A filmben Lee Szun-kjun alakította a fényűző életmódú Park família családfőjét, akinek a meggyilkolására ördögi tervet eszelnek ki a kevésbé tehetős, munkakerülő szomszédai. 

 

(via Variety)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.