Megríkatta a Harry Potter-rajongókat egy törölt jelenet

Nem értik, miért kellett kivágni.

Nagyot megy a neten a Harry Potter és a Halál ereklyéi első részének törölt jelenete, amely Dudley Dursley igazi énjét villantja fel. A Harry Melling által alakított Dudley volt Harry ellenszenves, elkényeztetett unokatestvére, és mint ilyen, nem örvendett túl nagy népszerűségnek a franchise-ban.

Az igazi Potter-rajongók azonban tudják, hogy a kapcsolatuk sokkal összetettebb volt - és ez a tény sokkal nyilvánvalóbb lett volna, ha a film producerei úgy döntenek, hogy a mellékelt jelenetet benne hagyják a végső verzióban.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részében csak egy futó látogatást teszünk a Dursley család otthonául szolgáló Privet Drive-on, amikor Harry (Daniel Radcliffe) elbúcsúzik Dursley-éktől.

A sztori szerint Vernon, Petunia és Dudley a saját biztonságuk érdekében, Voldemort és a halálfalók fenyegetése miatt kénytelenek elhagyni otthonukat. Bár a film végső változatában nem láthatjuk a búcsújukat, a bővített jelenetből kicsit több betekintést nyerhetünk Harry és unokatestvére kapcsolatába.

A jelenet azzal kezdődik, hogy Vernon sürgeti a családját, hogy szálljanak be a kocsiba, és látszólag nem zavarja, hogy el kell búcsúznia unokaöccsétől. Amikor Harry lesétál a lépcsőn, a nagynénjével találkozik, aki a nappaliban áll, mélyen elgondolkodva. Miután elmagyarázza neki, hogy ott nincs biztonságban, a nő így válaszol: "Azt hiszed, nem tudom, mire képesek?

Tudod, nem csak te vesztettél el egy anyát azon az éjszakán Godric's Hollowban. Én a húgomat vesztettem el."

Ez a sor a könyvben is szerepelt, de az a rész, ami miatt a rajongóknál eltört a mécses, az a Harry és Dudley közötti interakció.

Amikor Vernon röviden elbúcsúzik, Dudley azt mondja: "Nem értem, nem jön velünk?".

Az apa erre azt válaszolja, hogy Harry "nem akar" velük menni, amire Potter szarkasztikusan helyeselni kezd, utalva arra, hogy az évek során mennyire semmibe vették őt a családban.

Én csak feleslegesen foglalom a helyet, nem igaz, Vernon?"

- mondja nagybátyjának.

Dudley-t sürgeti az apja, hogy szálljon be a kocsiba, de ő ehelyett odasétál Harryhez, és kezet nyújt neki, azzal, hogy ő nem tartja Harryt „helypocsékolásnak."

Több százan kommentelték már ezt az érzelmes jelenetet, és a többség sajnálja, hogy kimaradt a végső vágásból, mert szerintük „fontos lett volna a karakterfejlődés szempontjából".

Egy másik rajongó azt írta, hogy: "Annyi törölt jelenet volt a Harry Potterben, ami sokkal jobbá és érthetőbbé tette volna a filmet".

Via: LadBible