Mel Gibson még mindig akciózik, de igazából minek?

Force of Nature címen fut Gibson új akciófilmje, amiben Emile Hirsch és Kate Bosworth a partnerei, de még a plakát is olyan, mint egy B-kategóriás, csakis VHS-en kiadott valami.

Nem is olyan régen volt a mozikban – hah, emlékszik még valaki a mozikra? – egy  Hurrikán meló (2018) című korrekt, de abszolút felejthető thriller, amiben egy csapat vérprofi bűnöző egy hurrikán alatt akarja véghezvinni az évszázad bűntényét, de pechjükre az útjukba kerül egy kötelességtudó fiatal zsaru és egy eltökélt meteorológus. Hát a Force of Nature, avagy a Természet ereje nem megcsinálja ugyanezt, hurrikánnal, gonosztevőkkel, meg az útban lévő fiatal rendőrrel? Igaz, meteorológus helyett egy orvosnőt kapunk, és mellé Mel Gibsont, mert Bruce Willis épp az új Hell energiaital reklámfilmet forgatta.

A fiatal rendőr ezúttal Emile Hirsch – szerintem Hollywood méltatlanul „alulhasznált” fiatal tehetsége -, akinek az a dolga, hogy egy jókora lakótelep lakóinak kitelepítést felügyelje, mert jön egy 5-ös erősségű hurrikán, amivel nem lehet viccelni. Csakhogy az egyik lakásban egy fiatal doktornő (Kate Bosworth) közli vele, hogy az édesapja nem hajlandó távozni, de nem azért, mert beteg, hanem, mert ő Mel Gibson, aki mindig makacs embereket játszik. Abban maradnak, hogy akkor magára vessen az öreg Mel, és rendőrünk társával együtt távozni készül, amikor odalent szemtanúi lesznek annak, ahogy néhány bűnöző és korrupt rendőr végez valakivel, és innen elszabadulnak az indulatok. Kiderül egyrészt, hogy a tettesek vérprofi bűnözők, akik a nekik járó 55 millió dollárt keresik, de az is kiderül, hogy Mel bácsi nyugdíjas rendőr, aki kollégái révén pontosan tudja, kikkel állnak szemben, és szerencsére van pár lőfegyvere a gardróbban.


Amit a most kihozott előzetesben látunk, az egy teljesen szimpla, vállalható, de az égvilágon semmi eredetiséget nem mutató akciófilm, az a fajta, amit ma már nem feltétlenül mutatnak be moziban, hanem rögtön megy az online videókölcsönzőbe. Nem rossz, de olyan semmilyen, izgalmas részekkel, átlagos alakításokkal, szebb napokat látott sztárokkal, mint Gibson vagy Bosworth, aki talán nem mellesleg a rendező, Michael Polish (90 perc a mennyországban), vagy a rosszfiúk főnökét játszó David Zayas a Dexterből. A filmet, aminek még a plakátja is olyan, mint egy HS borító a Lionsgate Home Entertainment egyszerre hozza ki VOD platformon és DVD-n/Blu-rayen június 30-én, Gibsont pedig talán egy jobb filmben is láthatjuk hamarosan, aminek Boss Level - Játszd újra  a címe, Naomi Watts, Frank Grillo és Michelle Yeoh lesz benne a partnere – és nem lesz benne hurrikán.