Mel Gibsont Will Smith pofonjáról kérdezték, a sajtósa leállította az interjút

A Fox News műsorvezetője azt akarta megtudni, hogy vajon mi lett volna, ha a Rettenthetetlen sztárja pofozza meg az Oscar-gálán Chris Rockot.

Mel Gibson sajtósa félbe szakított egy élő videóinterjút, miután a Fox News műsorvezetője Will Smith Oscar-gálás pofonjáról kérdezte a sztárt. A beszélgetés témája kezdetben még a Father Stu című film volt, amelynek Mel Gibson az egyik főszereplője (a címbéli, bokszolóból lett papot, Stu atyát pedig Mark Wahlberg alakítja), ám a diskurzus csakhamar arra az incidensre terelődött, amikor Will Smith a március 27-én tartott Oscar-díjátadón váratlanul lenyomott egy sallert Chris Rocknak, a gála házigazdájának (az esetről mi is számos cikket írtunk). A Fox News műsorvezetője, Jesse Watters így vezette fel a témát:

Te valószínűleg jobban érted ezt, mint sokan mások, már csak a karriered miatt is. Azon gondolkodtam, hogy ha te lettél volna az, aki felugrik a székéből és megpofozza Chris Rockot, vajon ugyanígy kezelték volna ezt is, Mel?

Mel Gibson erre nevetni kezdett, a sajtósa pedig azonnal félbeszakította az interjút:

Helló Jesse, köszönjük!

Jesse Watters persze nem akarta ennyiben hagyni a dolgot, csakhogy a sajtós hajthatatlan maradt, az idő lejártára hivatkozva elbúcsúzott a tévéstől. A kurtán-furcsán véget érő Fox News-interjút itt lehet megtekinteni teljes terjedelmében:

Watters alighanem arra gondolhatott, hogy Mel Gibsonnak karrierje is derékba tört (legalábbis egy időre parkolópályára tették) egy olyan balhé után, ami nagy visszhangot vetett a médiában (könnyen lehet ugyanis, hogy az eset után nem fognak Hollywoodban együtt dolgozni Will Smith-szel és a produkciós cégével). Gibsont még 2006-ban tartóztatták le Malibuban ittas vezetés gyanúja miatt, ám a botrány nem ezért pattant ki, hanem amiatt, mert az intézkedés során antiszemita megjegyzéseket vágott az intézkedő rendőr fejéhez (konkrétan megkérdezte a járőrt, hogy zsidó-e, majd káromkodva olyanokat kezdett kiabálni, hogy „a zsidók felelősek a világ összes háborújáért”). Később ugyan bocsánatot kért, mondván, hogy a megjegyzések „az őrület pillanatában szaladtak ki a száján”, ám az incidens után a kétszeres Oscar-díjas színész-rendező egy időre feketelistára került Hollywoodban. 2017-ben azonban már ismét jelölték a legjobb rendező Oscar-díjára A fegyvertelen katona című filmért.

(via Uproxx & The Independent)