Meleggyűlölő bejegyzései miatt inkább nem vezet Oscar-gálát

Kevin Hart a héten kitörő örömmel fogadta, hogy ő lesz a következő Oscar-díjátadó házigazdája – öröme azonban nem tartott sokáig…

Ahogy arról a héten mi is beszámoltunk, a fekete komikus szerdai bejelentésében pályája csúcsának nevezte, hogy ő vezetheti a 2019. február 24-én tartandó 91. Oscar-gálát. Mindössze órákkal később azonban a Guardian újságírója, Benjamin Lee a Twitteren Hart több homofób posztját is megosztotta, amelyeket a sztár még évekkel ezelőtt, de állandó rendszerességgel írt. A legutolsó közülük 2011-es.

„Kíváncsi vagyok, Kevin Hart mikor fogja elkezdeni kitörölni ezeket a régi tweeteket” – írta ki Lee, és bemásolt több visszás bejegyzést is. A komikus az egyikben például azt ecseteli, hogy ha meglátná, hogy a fia babázik, azonnal széttörné a fején a babaházat. „És a legmeleggyűlölőbb házigazda Oscarját kapja...” kezdettel az újságíró beidézte Hart egy interjúját is, amelyben a Rolling Stone-nak arról panaszkodott: az a legnagyobb félelme, hogy kiderül, hogy meleg a fia.

Egy másik felhasználó ezen felbuzdulva még tovább ment, és rákeresett a Twitteren, mikor használta a színész a „meleg”, a „köcsög” és a „homokos” szavakat – több tucat találatot kapott, olyan sokat, hogy kifényképezni sem lehetett, így egy, a tweeteket egymás alatt görgető videóban tette közzé őket.

Kevin Hart először nem volt hajlandó reagálni a vádakra, majd kitérően elkezdett arról írni a közösségi médiában, hogy mennyire szereti a gyerekeit. Ezt követően azonban két videót is közzé tett az Instagramon, miközben azt hajtogatta, az Oscart szervező Filmakadémia ultimátuma ellenére sem hajlandó bocsánatot kérni, mert ez több éves történet, ma már más ember, és erről már többször esett szó.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I know who I am & so do the people closest to me. #LiveLoveLaugh

Kevin Hart (@kevinhart4real) által megosztott bejegyzés,

A történet vége pedig (legalábbis eddig), hogy a sztár végül mégis bocsánatot kért – de már csak akkor, amikor hivatalosan is lemondott az Oscar műsorvezetői posztjáról. „Azt a döntést hoztam, hogy

visszalépek a következő Oscar-gála házigazdai szerepkörétől, mert nem akarom, hogy ez az éjszaka az én személyemről szóljon

azok helyett a tehetséges művészek helyett, akiket ilyenkor ünneplünk. Egyúttal őszintén kérem az LMBTQ közösség bocsánatát a múltban tett érzéketlen megjegyzéseimért” – írta ki Kevin Hart a Twitterre. Az Akadémia még nem közölte, ki lesz helyette a házigazda.


(via Consequence of Sound)