Meryl Streep majdnem kimaradt Az ördög Pradát viselből

A producernek eleinte senki sem akarta elhinni, hogy a drámai szerepeiről híres színésznő vicces is tud lenni.

Kiderült pár érdekes dolog a napokban Az ördög Pradát visel című 2006-os vígjátékról: Meryl Streep például majdnem kimaradt a filmből, pedig ő vitte az egész sztorit a hátán a Runway divatmagazin pokolian jó főszerkesztője, Miranda Priestly szerepében (akit egyébként bevallottan a Vogue magazin hírhedt főszerkesztőjéről, Anna Wintourról mintáztak). A Hollywood Gold podcast december 6-i epizódjában Wendy Finerman, a film producere így idézte fel a történteket:

Az emberek azt hitték, hogy megőrültünk. Mármint felhívtak, és azt mondták: »Elment az eszed? [Streep] soha életében nem volt vicces!« Tévedtek, mert vicces volt. De ez egyértelműen egy másfajta szerep volt a számára.

Meryl Streep ugyanis évtizedeken át olyan drámákban szerepelt, mint az 1982-es háborús film, a Sophie választása vagy a 2002-es Az órák című pszichológiai thriller.

 

Forrás: InterCom

 

Az ördög Pradát visel bemutatója óta 17 év telt el. A Variety magazin Actors on Actors című sorozata nemrégiben tartott egy nagy reuniont a szereplőknek, ahol Anne Hathaway és Emily Blunt idézték fel a Meryl Streeppel közös forgatást. Hathaway elmondta, hogy szerinte a színésznő

mindig szeretett volna velünk együtt szórakozni, de tartózkodott ettől, mivel a szerepében a maradt.

Emily Blunt hozzátette: Meryl Streep, aki akkoriban gyakran alkalmazta a method acting módszert, vagyis a kamerák leállása után is a szerepében maradt, később viszont inkább letett erről, mert Az ördög Pradát visel forgatása idején „mindig kimaradt a nagy nevetésekből”.

Azt mondta, nagyon nyomorultul érezte magát ebben a filmben, mert mi a túloldalon mindannyian buliztunk. Akkor megfogadta [a method actinggel kapcsolatban], hogy »ezt nem csinálja meg még egyszer«.

(via Independent)