Michael Mann már megírta, és le is forgatná a Szemtől szemben 2-t

Regényben már megírta az 1995-ös nagy klasszikus folytatását. A Ferrari-filmet viszont előre vette a sorban.

Az 1995-ös Szemtől szemben tagadhatatlanul kultfilm – mi sem bizonyítja ezt fényesebben, mint hogy itt a PORT.hu hasábjain beválogattuk korábban az 5 remek remake, a 10 legkeményebb filmes tűzharc és a 10 legjobb rablás címen futó összeállításokba is. Michael Mann, a film forgatókönyvírója és rendezője nemrégiben ráadásul egy folytatást is kanyarított a híres rabló-pandúr történethez, no persze nem film, hanem „csak” bestseller regény formájában, Heat 2 címmel.

 

Forrás: Media Markt / Amazon.com

 

Mann már tavaly is úgy nyilatkozott, hogy szeretné a történetet mozgóképre adaptálni:

Abszolút úgy tervezzük, hogy film lesz belőle. Hogy szerény film lesz-e? Nem. Egy nagyon drága tévésorozat? Nem. Egyetlen nagy film lesz belőle.

Csakhogy mégsem a Szemtől szemben 2-vel foglalatoskodott az elmúlt esztendőben, hanem Ferrari címmel forgatott életrajzi drámát Enzo Ferrariról, akit Adam Driver alakít. A film promóciós körútján rá is kérdeztek az újságírók, miért ezt a projektet vette előre a sorban. A 80 évesen is kimondottan aktív Mann a Variety-nek adott új interjújában elmondta:

Az a helyzet, hogy nem gondolok a halálra. Túl elfoglalt vagyok, mi hasznom lenne belőle? Ha feltétlenül meg kellett volna csinálnom a Szemtől szemben 2-t, akkor nem keveredtem volna bele ebbe a gyönyörű történetbe, a Ferrariba. Pedig két évembe telt, hogy megírjam a [Szemtől szemben 2] regényt. Szerencsére első számú bestseller lett. Olyan dolgok foglalkoztatnak, amelyek lenyűgöznek, és előre visznek. Ne értsék félre, szeretném, ha sikerülne [filmre vinni a regényt]. De ha nem sikerül, nem lesz hiányérzetem.

(via NME.com)