Na, miből nem készült még remake? Hát A piszkos tizenkettőből!

A Suicide Squad rendezője, David Ayer nagyon szeretne egy Mission: Impossible-filmekhez hasonló, második világháborús, folytatásos franchise-t.

1967-ben halhatatlan klasszikus született a háborús filmes zsánerben: ebben az évben került mozikba A pistkos tizenkettő, olyan sztárok főszereplésével, mint Charles Bronson, Telly Savalas, Donald Sutherland, Lee Marvin és Ernest Borgnine. Bár a '80-as években több folytatás is készült hozzá (Piszkos tizenkettő: A második küldetés, Piszkos tizenkettő - Halálos küldetés, Piszkos tizenkettő - Végzetes küldetés), valahogy remake-et eddig senki sem akart forgatni belőle napjaink legnépszerűbb férfisztárjaival. Egészen mostanáig!

David Ayer, a Suicide Squad rendezője ugyanis pont ilyesmit tervezget – ami nem is olyan ördögtől való dolog, hiszen már maga az Öngyilkos osztag is egyfajta Piszkos tizenkettő-remake volt: mindkét filmben egy csapat válogatott bűnözőnek kellett teljesítenie egy lehetetlennek tűnő, de igen fontos küldetést. Ayer szerint A piszkos tizenkettő (ami valójában könyvadaptáció, E. M. Nathanson azonos című, 1965-ös háborús regényéből) is működhetne olyan éveken át folytatható, kasszarobbantó, mozifilmes franchise-ként, mint a Halálos iramban vagy a Mission: Impossible. Konkrét színészeket azonban egyelőre nem nevezett meg, és azt sem árulta el, hogy az új Piszkos tizenkettő a Warner stúdió szuperhősös univerzumának része lenne, van egy teljesen különálló brand. (via Collider)