Natalie Portman mesélt Léon, a profi-beli szerepéről

A színésznő a Luc Besson elleni zaklatási vádakról is beszélt.

Natalie Portman 13 évesen debütált a mozivásznon a Léon, a profi című filmben, amiben Mathilde-ot alakítja, egy kislányt, akinek lemészárolják a családját, majd a szomszéd bérgyilkos (Jean Reno) vigyáz rá.

“Ezt a filmet mindig kedvelik az emberek, és többen keresnek meg ezzel kapcsolatban, mint bármivel, amit azóta csináltam. Ez a film indította el a karrieremet”

– nyilatkozta egy interjúban. A színésznő arról is beszélt, hogy mai szemmel azért lehet találni pár kifejezetten “gáz” aspektust. “Szóval ez elég bonyolult számomra” – mondta.

Forrás: RTL Klub

 

 Amikor a film rendezőjét, Luc Bessont ért zaklatási vádakról kérdezték, akkor “lesújtónak” nevezte. “Tényleg nem tudtam erről semmit. Én akkor még gyerek voltam, gyerekként dolgoztam. De nem akarok semmi olyat mondani, ami bárki tapasztalatát érvénytelenítené” – tette hozzá. Portman 2020-ban arról beszélt a film kapcsán, hogy zavarta az, ahogy kezelték őt:

“Az, hogy gyerekkoromban szexuális tárgyként tekintettek rám, elvett a saját szexualitásomból, mert féltem megélni azt.”

Úgy érezte, hogy csak akkor lehet biztonságban, ha körbebástyázza magát, ezért felvett egy viselkedésmintát: “konzervatív vagyok, komoly vagyok, okos vagyok, szóval tisztelnetek kell engem, és nézzetek »úgy« rám”.

Még több Léon

10 dolog, amit nem tudtál a Léon, a profiról

A film, ami elhozta a világnak Natalie Portmant, és világsztárrá tette Jean Renót. A tévés ismétlés kapcsán ennél sokkal izgalmasabb érdekességeket gyűjtöttünk össze nektek a Léon, a profiról.

Tovább

 

(via Independent)