Nem Emma Watsont láthatjuk a Harry Potter egyik emlékezetes jelenetében

A színésznő testdublőre izgalmas kulisszatitkokat osztott meg a forgatásról.

Flick Miles, aki Emma Watson testdublőre volt a Harry Potter-sorozatban, a TikTokon árulta el, hogyan lett több munkája a színésznő allergiás reakciója miatt.

Mivel Watson a franchise filmadaptációinak legalább a felénél még gyerek volt, a produkciónak színészdublőrt kellett alkalmaznia, hogy ki tudják jobban használni a forgatási időt. Erre azért volt szükség, mert a 16 év alatti színészek a brit munkaügyi törvények értelmében csak napi négy órát dolgozhatnak a forgatáson.

A BBC számára készített videóban Miles elmondta, hogy gyakran ő helyettesítette Watsont a totálokon (távoli felvételeken) és a "váll fölött" készült felvételeken.

"A legnagyobb jelenet, amelyben részt vettem, az volt, amikor Hermione macskává változik a [Harry Potter és a] Titkok kamrájában. Emma allergiás reakciót mutatott a ragasztóra, amit a smink felragasztásához használtak, ezért engem kértek fel erre a szerepre. Szóval amikor Hermionét macskaként látjátok A titkok kamrájában, az valójában én vagyok."

Watson volt a három főszereplő közül a legfiatalabb, mindössze 10 évesen kapta meg a Harry Potter és a bölcsek kövében a mindentudó Hermione Granger szerepét, míg Daniel Radcliffe 11, Rupert Grint pedig 12 éves volt.

A múlt hónapban a Warner Bros bejelentette, hogy az ikonikus filmekből évtizedes tévésorozatot készítenek, és bár teljesen új szereplőgárda lesz benne, az ígéretek szerint "hű adaptációja lesz a szeretett Harry Potter könyvsorozatnak".JK Rowling executive producerként vesz részt a sorozatban, ügyelve arra, hogy a széria „hű maradjon az eredeti anyaghoz".

Via: Independent