Nem is színész vezeti a legnagyobb kasszasikereket összehozó színészek listáját

Samuel L Jackson filmjei 5,75 milliárd dollárt termeltek Amerikában, de valaki még nála is jobb volt!

Business Insider időről időre összeállítja azoknak a hollywoodi sztároknak a listáját, akik a legnagyobb bevételeket generálják Amerikában a filmjeikkel. A győztes idén Samuel L. Jackson lett 5,75 milliárd dollárral, mivel szinte az összes Marvel-blockbusterben szerepel, mint a SHIELD-főnök Nick Fury. Csakhogy a Reddit képregényrajongó kommentelői utánaszámoltak, és kiderült: nem is egy színész vezeti a legnagyobb amerikai kasszasikereket jegyző színészek listáját, hanem

Stan Lee!

Stan Lee és az egyik legismertebb teremtménye, Amerika kapitány (fotó: Albert L. Ortega/Getty Images)

 

A Marvel képregénykiadó 95 éves korelnök szerkesztője ugyanis minden egyes olyan szuperhősfilmben kap egy kis cameoszerepet (ezekről bővebben itt írtunk), amiben Marvel-hősök szerepelnek. Így aztán lehet úgy is csűrni-csavarni a dolgot, hogy ha a Marvel-blockbusterektől és a Sony régi Pókember-filmjeitől kezdve a konkurens Fox stúdió X-Menjein és Fantasztikus négyesen át a Fenegyerekig és a Venomig mindent beleszámolunk, akkor Stan Lee filmjei nem kevesebb, mint 6,87 milliárd dollárnyi bevételt termeltek. Ez pedig valóban nagyobb összeg, mint Samuel L. Jackson 5,75 milliárdja.

A Business Insider toplistája egyébként igen érdekes: Tom Hanks például lecsúszott a dobogóról Samuel L. Jackson, Harrison Ford és Robert Downey Jr. mögött, a Top10-be pedig csak egyetlen színésznő, Scarlett Johansson tudott bekerülni. (via Digital Spy)