Nem küzdhetnek tovább Brad Pitt képmásával a heterók elnyomása ellen

A színész levetette a fotóját a meleggyűlölő szervezet oldaláról.

Egy Super Happy Fun America nevű szélsőjobbos csoport az Egyesült Államokban „ellen-Pride”-ot hirdetett, azaz szeretnének szervezni egy felvonulást augusztus 31-én a heteroszexuálisok jogaiért. Ennek népszerűsítésére pedig képesek voltak annak a Brad Pittnek a fotóját kirakni a honlapjukra, aki még 2006-ban kijelentette, hogy csak akkor veszi feleségül akkori partnerét, Angelina Jolie-t, amikor ugyanezt bármilyen szexuális orientációjú honfitársa szabadon megteheti.

Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

A színész képviselői természetesen leszedették a portrékat (kettő is kikerült ugyanis az oldalra), és megtiltották, hogy a továbbiakban Pitt személyével hirdessék a kezdeményezést, amelynek az új arca most a magyarok előtt sem ismeretlen szélsőjobboldali író-aktívista, Milo Yiannopoulos lett (őt hívta meg Budapestre tavaly nyáron 5,5 millió forintos órabérért a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány, hogy kifejtse a migrációval kapcsolatos nézeteit).

Ami pedig az „ellen-Pride”-ot illeti, a szervezők egyelőre nem kapták meg az engedélyt a megtartására, de a bostoni polgármester közleménye szerint (ott szeretnék tartani a heterojogi felvonulást) nincs kizáró oka az engedély megadásának, ugyanakkor Twitteren mindenkit meginvitált, hogy vegyen részt a Boston Pride Parade-en (ez a múlt hétvégén le is zajlott). A Super Happy Fun America honlapjáról közben egyébként úgy szedték le a Brad Pitt-fotókat, hogy a helyükre a „cenzúrázva” pecsétet nyomták.

Az esetről, illetve a szerveződésről és a felvonulásról több sztár is elmondta a véleményét. A Star Trekből ismert, nyíltan meleg George Takei fogalmazta meg talán a legfrappánsabban a dolog ellentmondásosságát („Hetero Pride eseményt terveznek Bostonban, vélhetően azért, hogy megemlékezzenek arról a történelmi eseményről, amikor bátor heteroszexuális testvéreink végre kiálltak azok ellen a rendőrök ellen, akik évtizedek óta zaklatták és letartóztatták őket”), de az Amerika Kapitányt megformáló Chris Evans is kikelt a Twitteren az „ellen-Pride” ellen.


(via The Guardian, NME)