Nem vicc: végre kijött a betiltott Joker-film előzetese

A The People's Joker egy paródia, amit még 2022-ben mutattak volna be.

2022-ben mutatták be a Torontói Filmfesztiválon a The People's Joker című alacsony költségvetésű paródiát, amelyet a transznemű művész, Vera Drew írt, rendezett, és a főszerepet is ő alakítja benne. A film középpontjában Joker the Harlequin áll, egy transz nő, aki stand-up komikus szeretne lenni. A hivatalos szinopszis szerint:

„Ez a forradalmi barkácsparódia a klasszikus felnőtté válás történetek fergeteges újragondolása, ami egy bizonytalan, zárkózott transz lányt követ, aki Gotham Citybe költözik, hogy ott komikusként naggyá váljon, és csatlakozzon az UCB Live szereplőihez – egy kormány által szentesített késő esti szkeccsműsorhoz egy olyan világban, ahol a komédiát betiltották. Ám a siker elkerüli hősnőnket, így arra kényszerül, hogy összefogjon a kívülállókkal és egy bizonyos Mister J-vel, és magabiztos mókamesterként születik újjá, aki összetűzésbe kerül a város fasiszta, köpenyes kereszteslovagjával.”

A film ellen a 2022-es fesztiválvetítés után egy „médiakonszern” végzést adott be, így a The People's Joker jövője bizonytalanná vált. Drew nem akarta megnevezni, ki állította le a vetítéseket, de szinte biztos, hogy a Warner Bros-ról van szó, ami a Batman (és így Joker, valamint Harley Quinn) jogait birtokolja. Viszont most sikerült mentességet kapni a szerzői jogok alól, mivel ez egy paródia. Drew filmjében Bob Odenkirk, a Better Call Saul sztárja is feltűnik.

a másik joker-film

Új Joker 2.-képekkel kívánt boldog Valentin-napot Todd Phillips

Három új fotón is láthatjuk Joaquin Phoenixet és a Harley Quinnt alakító Lady Gagát.

Tovább

 

A The People's Jokert április 5-én mutatják be Amerikában.