Neves sztárt igazolt le Tarantino az utolsó (?) filmjéhez

Paul Walter Hauser lesz a The Movie Criticben a címbéli pikírt hangú filmkritikus, aki egy pornómagazinnak dolgozik.

Quentin Tarantino a hírek szerint Paul Walter Hausernek ajánlotta fel a következő (és valószínűleg ezúttal már tényleg az utolsó) mozifilmje, a '70-es évek Kaliforniájában játszódó The Movie Critic főszerepét. A hír egy Daniel Richtman nevű hollywoodi bennfentes szállította első kézből a World Of Reelnek: eszerint tehát Hausernek még a hollywoodi színészek és forgatókönyvírók sztrájkja előtt felajánlották a főszerepet (a sztrájk óta ugyanis a Tarantino-film előkészületei is leálltak).

 

Forrás: Jerod Harris / Getty Images

 

Úgy tudni tehát, hogy Hauser lesz a fiktív filmkritikus, Jim Sheldon, akit Tarantino egy valódi filmkritikusról, William Margoldról mintázott, akiről korábban így nyilatkozott:

Szerintem nagyon jó kritikus volt. Pokolian cinikus volt. A kritikái olyanok voltak, mintha kereszteznéd a korai Howard Sternt és Travis Bickle-t.

További érdekesség, hogy Jim Sheldon karaktere nem is annyira fiktív: ezt az álnevet ugyanis maga Tarantino használta, amikor a New Beverly Cinema nevű portálnak írogatott filmkritikákat.

 

Forrás: Kevin Mazur/Getty Images

 

A 36 éves Paul Walter Hauser leginkább az Én, Tonya és a BlacKkKlansman mellékszereplőjeként lett ismert, emellett ő játszotta a címszereplőt Clint Eastwood 2019-es filmjében, a Richard Jewell balladájában. 2022-ben Golden Globe-díjat is nyert az Apple TV+ minisorozatával, a Black Birddel, amelyben sorozatgyilkost alakított.

(via NME.com)