Nincsenek új filmek az amerikai mozikban, így kasszát robbantott a Jurassic Park és A cápa

A koronavírus miatt a nagy stúdiók elhalasztották a blockbusterek premiereit, így most mindenki Spielberg-klasszikusokat néz.

Az Egyesült Államokban a világméretű koronavírus-járvány miatt a legtöbb mozi még mindig zárva van, a nagy hollywoodi stúdiók pedig (Christopher Nolan időinverziós Tenetjét kivéve) óvatosságból év végére vagy jövőre tolták el az idén nyárra betervezett, kasszasiker-várományos blockbustereiket – ami miatt a mozik többsége nem is mer egyelőre kinyitni, 22-es csapdájába keveredve. Az a kevés amerikai filmszínház tehát, ami most mégis várja a filmek szerelmeseit, kénytelen régi klasszikusokat vetíteni, hátha kíváncsiak ezekre olyan nézők, akik már mernek moziba járni, és az eredeti premierek időpontjában még kicsik voltak, vagy esetleg nem is éltek. Így eshetett meg, hogy a június 19-21. közötti, pénteket, szombatot és vasárnapot felölelő időszakban egy 1993-as Steven Spielberg-film, a Jurassic Park kaszálta a legnagyobbat, 27 évvel azután, hogy a fél világ elámult az animatronic és CGI technológiával életre keltett dinoszauruszokon!

Forrás: Port.hu

 

A Jurassic Parkot 230 mozi vetítette a hétvégén (ezek többsége egyébként autós mozi volt), és összesen 517 ezer dollárnyi bevételt termelt. A nézettségi toplista második helyét is egy Spielberg-film szerezte meg: az összesen 187 moziban levetített 1975-ös A cápa alig maradt le a Jurassic Park mögött a maga 516 366 dollárjával. További érdekesség, hogy a régi idők legendás mozimágusától az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói és az egy évvel későbbi E.T. - A földönkívüli is bekerült a hétvégi jegyeladási toplista első 20 helyezettje közé Amerikában. (via Uproxx)