Nohát, Ben Stiller csinált egy jó filmet?

Minden különösebb feltűnés nélkül jelent meg a napokban Ben Stiller legújabb filmje, a Brad’s Status első előzetese, és amit láttunk, az nagyon tetszett.

 

Brad's Status

Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy Ben Stiller csinált jó filmeket, játszott is bennük, és rendezett is, de annyi feledhető és/vagy irritáló vackot is bevállalt, ami hazavágta az összképet. Legutolsó vállalható munkája a 2013-as világutazás vígjátéka, a Walter Mitty titkos élete volt, és most itt van egy jóval kevésbé ambiciózus, de legalább annyira szerethetőnek ígérkező darab, a Brad's Status. Természetesen ő maga Brad, aki pont azon tűnődik, mi is a státusza.

A státusz alatt nyilván nem az értendő, hogy „kapcsolatban” vagy elvált vagy akármi, hanem az, mit ért el az életben. Az apropót egy érettségi találkozó és fia, a rendkívül tehetséges zenész Troy egyetemi felvételije szolgáltatja. A srác a Harvardra jelentkezett, és minden esélye megvan arra, hogy fel is vegyék arra az egyetemre, amiről apja még álmodni sem mert az ő korában. És persze minden volt osztálytársa sikeresebb nála: van, aki a Fehér Házban dolgozik, van, aki elképesztően sikeres üzletember, és van, aki annyi pénzt keresett, hogy negyvenévesen nyugdíjba mehetett. Brad egy civilszervezetnél dolgozik, és úgy érzi, hogy egy senki – és persze a fiának kell rámutatnia, hogy nem az.

Brad's Status

Merthogy apu igazi státusza az idegösszeroppanás, és Stiller ebben a pár percben is jól láthatóan tőle szokatlan módon visszafogottan és okosan hozza ezt. A meglepetés viszont az az Austin Abrams, aki a fiát játssza, és akit a Papírvárosokból ismerhetünk, mert ügyes, és érdemes rá figyelni. A filmet, amelyben Jenna Fischer, Michael Sheen, és Stiller legjobb haverja, Luke Wilson is szerepel, a filmbizniszbe is belevágó Amazon Studios forgalmazza - akiknek tényleg ideje lenne egy jó logót csináltatniuk -, készítésében pedig Brad Pitt is részt vett Plan B nevű produkciós cége révén. A rendező a régi vígjáték specialista Mike White, aki színészként kezdte karrierjét, és most ő is kicsivel komolyabb témát kóstolgat, a bemutató pedig szinte a nyakunkon van, a Brad’s Status premierje ugyanis szeptember 15-én van – Amerikában. Hozzánk valószínűleg valamelyik tévécsatorna hozza majd be.