Öngyilkosságot kísérelt meg A Wall Street pillangói sztárja

A Twitterre három év után visszatérő Constance Wu közleményben tárta fel, hogy annak idején a közösségi médiából érkező zaklatások miatt akarta eldobni magától az életét.

Az ázsiai-amerikai színésznő (akit A Wall Street pillangóin kívül a Kőgazdag ázsiaiakban is láthattunk) azért tért vissza a Twitterre, hogy bejelentse új, Making a Scene című könyvét – egyúttal azt is feltárta, hogy

öngyilkosságot kísérelt meg, amikor 2019-ben brutális népharag irányult rá a közösségi médiából,

miután kifejezte a frusztrációját amiatt, hogy az ABC csatorna folytatja a főszereplésével készült sitcomot, az Amerika Huangjait.

 

Wu A Wall Street pillangóiban. Forrás: Freeman Film


„Féltem visszatérni a közösségi médiába, mert majdnem elvesztettem az életem miatta: 3 évvel ezelőtt, amikor kiírtam pár meggondolatlan tweetet a sorozatom megújításáról, elképesztő harag irányult ellenem, és az internetes megszégyenítésem kifejezetten komolyra fordult. Szörnyen éreztem magam amiatt, amit írtam, és amikor egy másik ázsiai színésznő közvetlen üzenetekben megírta nekem, hogy páriává váltam az ázsiai-amerikai közösség szemében, úgy éreztem, nem érdemlem meg az életet.

Úgy gondoltam, szégyent hoztam a közösségemre, és hogy jobb lesz nekik nélkülem. Visszatekintve szürreális belegondolni, hogy

néhány üzenet meggyőzött róla, hogy véget vessek az életemnek,

mégis így történt. Szerencsére egy barátom rám talált, és azonnal bevitt a sürgősségire” – olvasható Wu nyilatkozatában. „Félelmetes pillanat volt, ami arra ösztönzött, hogy átgondoljam az életem. A következő pár évben ezért félretettem a karrierem, és helyette a mentális egészségemre koncentráltam. Az ázsiai-amerikaiak nem beszélnek eleget erről a témáról. (…) Egy kis szünet és sok terápia után most már eléggé rendben érzem magam ahhoz, hogy visszatérjek ide (legalábbis egy kicsit).

És ha félek is, eldöntöttem, hogy tartozom azzal a 3 évvel ezelőtti önmagamnak, hogy bátor leszek, és megosztom a történetemet, hátha segít másokon”

– tette hozzá a Twitter-bejegyzésben.


Még 2019-ben egyébként a színésznő azzal vívta ki a népharagot, hogy amikor az ABC bejelentette, hogy újabb évad készül az Amerika Huangjaiból, kiírta a Twitterre, hogy ettől annyira kikészült, hogy szó szerint majdnem elsírta magát. Amikor pedig egy másik felhasználó gratulált neki, és arra utalt, hogy ez nagyszerű hír, azt válaszolta neki, hogy „nem, nem az”. Minderre pedig az a magyarázat, hogy Constance Wu úgy érezte, túlságosan elkényelmesedett a sitcom munkálatai közben, és inkább más kihívásokra vágyott, a folytatás miatt viszont nemet kellett mondania egy olyan felkérésre, amit szenvedélyesen meg akart volna csinálni. Mindezt amúgy további kommentekben ki is fejtette, de a trollokat persze nem érdekelte.

Nem Wu az első sztár, akit tönkretett a közösségi média: korábban hasonlóan járt Kelly Marie Tran, Millie Bobby Brown, Daisy Ridley és Leslie Jones is.


(via Variety)


Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.