Óriásit bukott Robert Downey Jr. ezzel a filmmel, de nem bánja

Franchise-t akart belőle csinálni, de a nézők máshogy gondolták.

Robert Downey Jr.-t legközelebb a jövő héten láthatjuk a mozikban, Chrisopher Nolan Oppenheimerében ő alakítja Lewis Strausst, aki a Cillian Murphy által játszott J. Robert Oppenheimer ellenlábasa.

A színész azonban nem választott mindig ilyen jól szerepeket. Láthattuk például, ahogy újraéleszt egy mókust a karrierje egyik legnagyobb bukásában. Downey Jr. a New York Timesnak mesélte el, hogy a Marvel Moziverzumból való kilépése után miként próbált meg beindítani egy másik potenciális franchise-t.  Az állatokkal beszélni tudó doktor történetének új verziója lett volna ez a projekt, de a Dolittle se a mozikban nem lett siker, se a kritika nem díjazta.

Voltak fenntartásaim. A csapatommal együtt túlságosan is felizgatott minket az ötlet, de a kivitelezés minőségét illetően már nem izgattuk magunkat annyira”

- mesélte a színész, hozzátéve, hogy nem aggódott, mert ekkor már „golyóálló” volt, vagyis azt gondolta, hogy ő minden zsánerfilm guruja. Úgy tűnt, a nevével mindent el lehet adni, ráadásul az álltatok szinkronhangjainak olyan sztárszínészeket is meg tudtak szerezni, mint Tom Holland, Emma Thompson, John Cena vagy Rami Malek. A sikerhez azonban ez sem volt elég.

Robert Downey Jr. mégis az állítja, nagyon hasznos élmény volt számára a Dolittle, mert „két és fél évnyi elszalasztott lehetőségként” gondol rá, és ezután adta ki azt a jelszót, hogy „Soha ne hagyd, hogy egy jó válság kárba vesszen."

Meghatároztuk újra a prioritásokat, és változtattunk néhány dolgot a legközelebbi üzleti tanácsadóink személyét illetően."

Azóta máshogy választja ki a projektjeit, és ennek a változásnak az eredménye az Oppenheimer is.

Via: EW