Patrick Stewart minden nap felolvas egy Shakespeare-szonettet a koronavírus alatt

A 79 éves brit sztár vasárnap óta szórakoztatja a rajongóit a leghíresebb angol költő és drámaíró műveivel.

A koronavírus a szórakoztatóiparnak is igen nagy károkat okoz: nincsenek koncertek és fesztiválok, bezártak a mozik, leálltak a filmforgatások, elhalasztják a régen várt blockbusterek tavaszi premierjeit. A munka nélkül maradt színészek és a zenészek azonban igyekeznek otthonról tartani a lelket a rajongóikban a közösségi médián keresztül. Míg az önkéntes karanténba vonult Schwarzenegger az állataival bolondozik, Brian May gitárleckéket ad a Queen-rajongóknak, Gal Gadot a sztárkollégáival közös videóban énekel, Robert De Niro és Ryan Reynolds pedig azt üzenik, hogy mindenki maradjon szépen otthon.

Patrick Stewart, a Star Trek-sorozatok és az X-Men-filmek sztárja eközben otthon ül a kanapéján, és minden nap felolvas egy-egy Shakespeare-szonettet. Az előadássorozatát még vasárnap, március 22-én kezdte, amikor egy Twitter-bejegyzésben elszavalta el az Avoni Hattyú száztizenhatodik szonettjét:

A nagy sikerre való tekintettel március 23-án újabb videó következett. Ehhez már kommentárt is fűzött:

Nagyon örültem a reakcióknak, amit a tegnapi posztomra, Shakespeare száztizenhatodik szonettjére kaptam. Ez késztetett arra, hogy belevágjak az alábbiakba. Amikor kisgyerek voltam az 1940-es években, az édesanyám gyümölcsszeleteket vágott fel nekem (nem volt ez gyakori akkoriban), és amikor elém tette, azt mondta: »Naponta egy alma, az orvost távol tartja.« Mi lenne, ha mi kipróbálnánk ezt: »Naponta egy szonett, a betegség helyett«? Következzen tehát az 1. szonett!

A sztár hétfőn a második szonettet olvasta fel, ami saját bevallása szerint a kedvence:

Kedden a harmadik szonett következett:

Ez pedig itt a szerdai videó, a negyedik szonettel:

(via NME.com)