Pedro Pascal lehet az új Fantasztikus Négyes gumiembere

Ez már a sokadik ikonikus szerep lenne, amit bezsákol.

Készül a Fantasztikus Négyes rebootja, immár a Marvel istállóján belül, de egyelőre csak az a biztos, hogy ki ül majd a rendezői székben. Az első jelölt Jon Watts volt, a három Tom Holland-féle Pókember direktora, de ő kiszállt a projektből, és helyét a WandaVízió rendezője, Matt Shakman vette át.

A történet egy családról szól, akik egy űrbeli tudományos expedíció során gamma-sugárzásnak lettek kitéve, és szuperképességekre tettek szert. A családfő Reed Richards, azaz Mr. Fantastic, aki képes gumiként hajlítani és nyújtani a testét. Az ő szerepére a Deadline információi szerint Pedro Pascal a legesélyesebb.

A szereppel folytatódna a 48 éves Pascal ikonikus karaktereket alakító nagy szériája. Ő volt a Trónok harca Oberyn Martell hercege, majd megkapta a címadó fejvadász szerepét A Mandalóriban, és övé lett a főszerep az HBO-féle The Last of Us videójáték-adaptációban, amelyért nemrég Emmy-díjra jelölték.

Forrás: HBO Max

 

A Marvel Studios először 2019-ben szerezte meg a Fantasztikus Négyes jogait, amikor a Disney felvásárolta a 21st Century Foxot. Ezt megelőzően a „Marvel első családja” - vagyis az első szuperhősök, akiket Stan Lee és Jack Kirby a Marvel Comics számára megalkottak - három filmben is feltűntek. Először a 2005-ös eredeti Fantasztikus Négyesben, majd a 2007-es folytatásban (A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó) és végül a 2015-ös rebootban. Az első két filmben Reed Richardst Ioan Gruffudd, Susan Stormot Jessica Alba, Ben Grimmet Michael Chiklis, Johnny Stormot pedig Chris Evans alakította, még mielőtt átigazolt volna az MCU-ba Amerika Kapitánynak. A 2015-ös reboot szereplőgárdájában Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell és Michael B. Jordan szerepelt.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy a Fantasztikus Négyes megjelenik az MCU-ban. A 2022-es Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben John Krasinski egy rövid cameo erejéig feltűnik Reed Richards alternatív univerzumbeli változataként - mielőtt a skarlát boszorkány (Elizabeth Olsen) darabokra tépné. Krasinski szerepeltetése egy kikacsintás volt a Marvel-rajongók felé, akik azért lobbiztak, hogy kapja meg ő a főhős szerepét, felesége, Emily Blunt pedig legyen Susan Storm, azaz a Láthatatlan Nő.

Susan Storm szerepére jelenleg Vanessa Kirbyt pletykálják, míg Johnny Stormot állítólag Joseph Quinn, Ben Grimmet pedig Ebon Moss-Bachrach alakíthatná.

A Fantasztikus négyes a tervek szerint 2025. május 2-án kerül a mozikba.

Via: Variety