Rá sem ismerni Tom Hardyra Al Capone gumiarca alatt a hírhedt maffiózóról szóló filmben!

Itt a 2018 óta készülő Capone első, igencsak ígéretes előzetese!

2018 óta készül Fonzo címmel Tom Hardy Al Capone-filmje, amit május 12-én tesz digitális formátumban elérhetővé a Vertical Entertainment. A végleges címe Capone lett, mivel az amerikai kriminalisztika egyik leghírhedtebb maffiafőnökének nevét azért mindenki hallotta már valahol. Íme a film első előzetese:

Ahogy az a fentiekből is látszik, ez a film nem a chicagói gengsztercézár fénykorára, vagyis a '20-as évek szesztilalma alatt felvirágzó alvilági üzelmekre koncentrál, hanem Capone életének alkonyát dolgozza fel, amikor az Alcatraz-béli raboskodása után (amit végül nem a gyilkosságok és egyéb piszkos ügyei, hanem adócsalás miatt kapott) leromlott egészségi állapotban, bomlott elmével, félig lebénultan, a múlton merengve tengette napjait a villájában, egészen az 1947-ben bekövetkezett haláláig. No persze élek a gyanúperrel, hogy a hírhedt 1929-es Valentin-napi mészárlás elő fog kerülni (például úgy, hogy holta napjáig kísérti Caponét az álmaiban), és az előzetes utolsó jelenetsorában látható táncosnők is a '20-as évek jellegzetes divatja szerint öltözködnek, szóval a szivarozó maffiafőnök minden bizonnyal félig a jelenben, félig a múltban él a történet idején.

A filmet Josh Trank rendezte, akinek ugyan a 2015-ös Fantasztikus Négyese a világ egyik legrosszabb szuperhősös filmje, de a Jokert is a Másnaposok-trilógia rendezője, Todd Phillips jegyzi (a forgatókönyvíró Craig Mazin pedig a Csernobil tévésorozatot hozta össze!), úgyhogy ne ítéljünk meg senkit a múltbéli ballépései miatt. Pláne, hogy ez a Capone egész jó gengszterfilmnek tűnik az első trailere alapján! (via Consequenceofsound.net)