Robert de Niro és Joaquin Phoenix összezördültek a Joker forgatásán

De Niro régivágású színészként közös olvasópróbát akart, Phoenix káromkodva üzente meg: ő maga készülne fel inkább a szerepre.

A Joker tavaly mindent megnyert, amit egy dollármilliókat kaszáló, mégis kicsit lenézett képregényfilm megnyerhet: csak a címszereplő zakkant bohócot alakító Joaquin Phoenixnek összejött egy Oscar, egy Golden Globe és egy BAFTA (valamint számos további fesztiváldíj és rangos szakmai elismerés). A színész sajátos készülési módszereiről sokszor írtunk már itt a Port.hun is: direkt nem akkor nevetett egy stand upos jelenetben, amikor kellett volna, őrületbe kergetve ezzel az egyik kollégáját, forgatás közben megsértődött, és kivonult a jelenetből (de ugyanezt eljátszotta egy interjú közben is), az pedig máig vita tárgya, hogy tényleg gúnyolódott-e Lawrence Sher operatőrön a felvétel idején, vagy csak szerepben maradt egy megőrülős kamu vírusvideó kedvéért? Most pedig egy újabb furcsa sztori derült ki Phoenixről: összezördült az olvasópróba miatt az egyik fontos mellékszereplőt alakító színészóriással Robert De Niróval!

A GQ magazin információ szerint ugyanis Phoenix azt mondta Todd Phillips rendezőnek, hogy hajítsa a sarokba az előzetes terveit, mert biztos, hogy nem lesz olyan, hogy a film teljes szereplőgárdája leül és együtt összeolvassa a forgatókönyvet, az összes nagy fordulatával együtt.

K*rvára nem fogom együtt végigolvasni a forgatókönyvet!

Állítólag ezt üzente Phoenix, aki mindig is szeretett rögtönözni vagy épp magában, a karaktereivé teljes átlényegülve készülni a szerepeire. De Niro viszont picit bepöccent ezen, mert az olvasópróba pont az ő produkciós cégének irodájában lett volna. Ám mivel állítólag a maffiafilmek királyának pont Phoenix az egyik kedvenc színésze, uralkodott az indulatain, és inkább Todd Phillipset győzködte, hogy igenis hívassa csak be Phoenixet az olvasópróbára. Lapértesülések szerint De Niro ezt mondta a rendezőnek:

Mondd meg neki, hogy ő egy színész, és kötelező itt lennie! Szeretném hallani az egész filmet úgy, hogy mindannyian a szobában ülünk, és közösen elolvassuk!

Végül állítólag az közös irodai olvasópróba is megtörtént, és Joaquin Phoenix is tudott annyira spontán és felszabadult módon játszani, hogy az meghozta neki a díjesőt. (via The Independent)