Robert Pattinson Batmanje és Joaquin Phoenix Jokere közös filmben fog szerepelni?

Állítólag Pattinson ezt mondta a Variety-interjúban, de végül kihúzatta. A Joker rendezője nyitott lenne egy újabb filmre.

Nem telik el szinte úgy nap, hogy ne írnának valamit a nagyvilág vezető mozimagazinjai Robert Pattinson készülő Batman-filmjéről és Joaquin Phoenix saját Joker-filmjéről. Nem csoda, ha a DC-rajongók máris azon agyalnak, milyen jó lesz, ha a Warner közös filmben szerepelteti majd az új Batmant és az új Jokert! Azt ugyanis már korábban bejelentette a stúdió, hogy ez a Köpenyes Kereszteslovag nem ugyanaz, mint akit Ben Affleck alakított az eddigi blockbusterekben, és a mostani Bűn Bohóchercege sem ugyanaz, mint aki Jared Leto volt a Suicide Squadban.

A Warner ezt a két filmet igyekszik teljesen elszeparálni Wonder Womantől, Aquamantől és az Igazság Ligája többi tagjától: az új Batman Bruce Wayne fiatal éveiről szólna, a Joker pedig egy Scorsese-filmek előtt tisztelgő maffiasztoriba csomagolta az őrült bohóc eddig ismeretlen eredettörténetét. Ez persze nem jelenti azt, hogy a DC moziverzumról tudatosan leválasztott két karakter ne találkozhatna majd valamikor egymással... Robert Pattinson legújabb Variety-interjújából például állítólag ki kellett húzni egy részt, ott ugyanis a sztár olyat mondott a Joaquin Phoenix-féle Jokerről, amivel elspoilerezte a festett arcú gonosztevő későbbi sorsát. A Variety New York-i munkatársa, Ramin Setoodeh szerint Pattinson így szabadkozott az incidens után:

Ó, a fenébe. Egészen biztosan nem lett volna szabad ezt elmondanom. Csak már teljesen hozzászoktam az olyan művészfilmekhez, amit megnézel háromszor, és még akkor sem tudod, hogy miről szólt.

A Joker író-rendezője, Todd Phillips pedig már most kilátásba helyezett egy esetleges folytatást, holott még be sem mutatták a filmet!

Bármit leforgatnék Joaquin Phoenix-szel, a hét bármelyik napján. Senki sincs, aki hozzá fogható. Ha benne lenne, és a nézők is ezt szeretnék, és a Warner is azt mondaná, hogy tudjátok, mit srácok, ha esetleg kitaláltatok valamit, akkor csak hajrá... Szóval van egy olyan érzésem, hogy ebben az esetben ő és én valami egészen elképesztő dolgot tudnánk bemutatni.

A Jokert, amiben a kisgyerek Bruce Wayne és a nem annyira öreg Alfréd biztosan fel fognak bukkanni, október 3-tól vetítik majd idehaza a mozik, a Pattinson-féle új Batmanre viszont sajnos 2021-ig kell várni. (via IndeWire)