Robin Williamst nem engedték szerepelni a Harry Potter-filmekben

Robin Williams szerette volna eljátszani Hagridot, mégsem neki adták a szerepet. Az ok nem épp píszí.

A 2014-ben elhunyt színész nagyon szerette volna Hagridot alakítani a Harry Potter filmekben, mégis visszautasították, csak azért, mert amerikai, és nem angol. Végül Robbie Coltrane kapta meg a szerepet, mert a producerek nem engedtek abból a szabályból, miszerint csak britek szerepelhetnek benne - írta meg a Guardian.

Robin Williams pedig alig várta, hogy eljátszhassa Rubeus Hagrid, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola kulcs- és háztájőrzőjének szerepét. Janet Hirshenson, a Harry Potter-filmek casting direktora elismerte, hogy Robin Williams volt az egyik „áldozata” a „csak-britek” szabálynak, amit a producerek szabtak meg. Hirshenson azt is hozzátette, hogy az amerikai színész nagyon szeretett volna részt venni a filmben, de a producerek verdiktje szerint csak és kizárólag britek játszhattak benne, és ha engedett volna Williamsnek, akkor esetleg más amerikai színésznek sem mondhatott volna nemet.


Az is kiderült, hogy JK Rowling eredetileg is Robbie Coltrane-t szerette volna Hagrid szerepében látni.


Robin Williams több jelentős film főszerepét szerette volna eljátszani, többek közt a Ragyogás, a Philadelphia, vagy Gus van Sant Harvey Milkről szóló filmjének szeretett volna a címszereplője lenni.