Russell Crowe elmondta: 100 millió dollárt bukott azon, hogy nemet mondott A Gyűrűk Urára!

A sztár még Peter Jacksonnal is beszélt telefonon arról, hogy ő játszhatná az egyik fontos főszereplőt.

Russell Crowe nemrég a rádiós legenda Howard Sternnek adott interjút. Ebben többek között arról is beszélt az 55 éves új-zélandi sztár, hogy nagyjából 100 millió dollártól esett el, amikor nemet mondott A Gyűrűk Ura-trilógia főszerepére. Az interjú apropója egyébként az volt, hogy a Showtime hamarosan leadja Crowe új, A legharsányabb hang című tévésorozatát.

Crowe jó 20 évvel ezelőtt Aragorn szerepét kapta volna meg. Még a földijével, Peter Jackson rendezővel is beszélt ez ügyben telefonon:

Nem hiszem, hogy Peter Jackson igazán azt akarta volna, hogy én is benne legyek ebben a filmben. Szerintem csak nyomást gyakoroltak rá, hogy vegyen be. Hiszen ekkoriban mindenki velem akart leforgatni mindent. Beszéltem vele telefonon is, de úgy éreztem, nincs is igazán tisztában azzal, miket forgattam addig. Azt súgta az ösztönöm, hogy végig másvalaki járt a fejében ennél a karakternél, aki később Viggo lett, és úgy voltam vele: egy rendező szerződtesse le azt a színészt, akit igazán akar.

Crowe azt is elmondta, 10 százalékos részesedést is kapott volna A Gyűrűk Ura-filmek bevételéből. Ilyesmit azért ajánlott fel könnyen a New Line stúdió, mert akkoriban még megfilmesíthetetlennek gondolták J.R.R. Tolkien kultikus könyveit, nem hitte el igazán senki (az egy szem Peter Jacksonon kívül), hogy dollármilliárdokat termelő franchise lesz A Gyűrűk Ura-trilógia. Végül az lett – amivel Howard Stern becslése szerint Russell Crowe alsó hangon 100 millió dollártól esett el!

Az interjúban egyébként Crowe a fia dínómániájáról is beszélt, valamint arról is, hogy az X-Men-filmek Farkasa (vagyis Rozsomákja) is lehetett volna ő, csak végül Hugh Jackman kapta meg a szerepet. (via Uproxx)