Sam Rockwell lesz George W. Bush

Életrajzi film készül Dick Cheney-ről, aki George W. Bush elnöksége alatt töltötte be az alelnöki posztot.

Adam McKay fogja rendezni a filmet, és most kiderült, hogy a stábhoz Sam Rockwell is csatlakozik, mint George W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok 43. elnöke (2001. és 2009. között).


A film már eddig is nagynevű sztárokat jelentett be, Dick Cheney-t pl. Christian Bale fogja játszani, de szerepelni fog Steve Carell, Amy Adams és Bill Pullman is.

A 2001. és 2009. közötti időszak igencsak vészterhes volt Amerika számára: a szeptember 11-i terrortámadás, és az azt követő közel-keleti hadviselés hihetetlen terheket rótt az országra. Ezek az események megadták a lehetőséget Cheney számára, hogy bizonyítsa képességeit, és eloszlassa azt az elképzelést, hogy ő csupán Bush beosztottja, valamint ezáltal gyakorolhatta személyes hatalmát a terrorizmus elleni küzdelem során.

Steve Carrell fogja játszani Donald Rumsfeldet, a védelmi minisztert, Amy Adams pedig Cheney feleségét, Lynne-t alakítja majd.

A forgatás szeptemberben kezdődik McKay rendezésében, a film producerei Will Ferrell és Kevin Messick lesznek a Gary Sanchez Productions képviseletében. Brad Pitt és Dede Garner szintén részt vesz a produceri munkálatokban Plan B nevű cégük révén.

Rockwell nemrég fejezte be a Woman Walks Ahead című dráma felvételét, a filmben Jessica Chastain partnerét játszotta.