Seth Rogen, Pete Davidson és Paul Dano tőzsdét manipulálnak – Előzetes!

Rekordgyorsan készült film a nagy vihart kavart GameStop-ügyből.

2021 januárjában az úgy nevezett GameStop-ügy tartotta lázban a közvélemény egy részét, amikor is a GameStop nevű, videójátékokat árusító amerikai üzletlánc részvényeinek értéke az egekbe szökött.
A Reddit fórumán szerveződő kiskeresedők a "Wall Street Bets" nevű oldalon összefogtak, hogy felhajtsák a részvények árát, és ezzel kiszúrjanak azokkal a shortolókkal, akik a cég csődjére spekuláltak. A terv bevált, a független shortolók és komoly fedezeti alapok is óriási pénzügyi veszteséget szenvedtek el.

A történteket Ben Mezrich "The Antisocial Network" című könyvében dolgozta fel, ez alapján készült filmverzió a jelenség mögött álló Reddit-felhasználókra fókuszálva. A főbb szerepekben Seth Rogen, Paul Dano, Sebastian Stan és Pete Davidson látható, de feltűnik még többek közt Nick Offerman, Shailene Woodley, America Ferrera, Dane DeHaan, Vincent D'Onofrio és Clancy Brown is.

A rendező az Emmy-díjra jelölt Craig Gillespie, aki korábban olyan filmeket készített, mint az Én, Tonya, a Szörnyella és a Plasztik szerelem. A regényt Rebecca Angelo és Lauren Schuker Blum adaptálták.

A Dumb Money utómunkálatai jelenleg is folynak, a film premierje várhatóan szeptember 22-én lesz.

Via: Variety