Sosem találnád ki, ki Clint Eastwood kedvenc színésze

Vajon a 92 éves színész-rendező nagy példaképe egy olyan hozzá hasonló westernhős sztár, mint John Wayne vagy Gary Cooper?

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hun, a 92 éves Clint Eastwood már javában dolgozik az utolsó filmjén, ami jelenleg Juror #2 (magyarul: A kettes számú esküdt) munkacímen fut, és a sztori egy bírósági per esküdtjét követi nyomon, aki lassacskán rájön, hogy lehet, ő a felelős az áldozat haláláért.

 

Forrás: Frazer Harrison / Getty Images

 

A Far Out magazin Eastwood utolsó rendezése kapcsán felelevenített egy 1999-es Patrick McGilligan interjút, amelyben a rendező elárulta, hogy a kedvenc színésze nem egy olyan hozzá hasonló westernhős sztár, mint John Wayne vagy Gary Cooper, hanem az 1938-as Mocskos arcú angyalokért Oscar-jelölést, az 1942-es Yankee Doodle Dandyért pedig aranyszobrocskával jutalmazott James Cagney. A 94 éves rendező így emlékezett vissza nagy példaképére:

Ő egyáltalán nem hasonlít rám. Amikor kezdő színész voltam, az összes titkárnő Coopnak hívott, mert úgy gondolták, hogy hasonlítok Gary Cooperre. De Cagney... mindig is tetszett Cagney stílusa és energiája. Félelmet nem ismerő volt. De a legtöbb hasonló fickó is az volt. Rettenthetetlenek voltak.

 

James Cagney az 1938-as Mocskos arcú angyalokban (forrás: Örökmozgó)