Sosem találod ki, kik Clint Eastwood kedvenc rendezői

Fellini és Kuroszava mellett Vittorio De Sica és Mario Monicelli munkásságáért is rajong.

Clint Eastwood, az élő legenda, akinek olyan kultfilmeket köszönhetünk, mint a Dollár-trilógia, a Nincs bocsánat vagy a Millió dolláros bébi, a fényes pályája során Hollywood legkiválóbb tehetségeivel dolgozott együtt Wolfgang Petersentől kezdve Michael Ciminón át John Sturgesig.

De vajon kinek a filmjeit kedveli a legjobban?

 

Forrás: Kevin Winter / Getty Images

 

Egy korábbi beszélgetés során a ma már inkább rendezőként jegyzett westernszínészt arról kérdezték, hogy melyik rendezőt csodálja a legjobban. A válasza igen érdekes volt, mivel a karrierje kezdeti időszakára emlékezett vissza benne:

Akkoriban nem volt olyan divatos tudni, hogy ki a rendező. Tudtad, hogy ki játszik a filmben – Gary Cooper vagy Ingrid Bergman –, és tetszett az illető, ezért elmentél megnézni a filmet. Nem a rendező miatt mentél el. Később viszont már igen.

Eastwood ezután felsorolta néhány kedvenc filmrendezőjét:

Szerettem az olasz filmeket. Monicellit, De Sicát, Fellinit. És mindig is szerettem Kuroszavát is. És ahogy most újra megnézem a régi filmeket, vannak olyan rendezők, akiket jobban értékelek. Ha megnézel egy olyan filmet, mint az Érik a gyümölcs [John Ford rendezésében] rájössz, hogy ez egy kis film, amelyet viszonylag rövid idő alatt forgattak le, és mégis nagyszabású lett

 

Íme tehát Clint Eastwood kedvenc rendezői:

(via Faroutmagazine.co.uk)