Sosem találod ki, melyik film megnézésére beszélte rá DiCaprio Martin Scorsese-t

A rendező ugyanis 1980-ig bezárólag minden filmet látott. Szerencsére a kedvenc színésze tudott neki újat mutatni a klasszikusok terén is.

A hét elején Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese, akiknek a hatodik közös filmje, a Megfojtott virágok nemrég került mozikba, arról meséltek a Letterboxd-nek, hogy DiCaprio egyszer azt a javasolta a rendezőzseninek, nézze meg Hayao Miyazaki kultikus animációs filmjeit:

Megkérdezték tőlem, hogy milyen filmeket mutattam meg neked, de tekintve, hogy 1980-ig bezárólag minden filmet láttál, amit valaha is készítettek, elég nehéz volt mit mondanom. Talán a Chihiro Szellemországbant és A vadon hercegnőjét javasoltam.

Scorsese erre válaszolt:

A Chihiro Szellemországban volt az, amire azt mondtad, hogy nézzem meg.
Forrás: Samir Hussein/WireImage/Getty

 

A 2001-es bemutatott Chihiro Szellemországban annak idején hatalmas siker volt. 19,2 millió dolláros költségvetésből készült a Studio Ghibli műhelyében, és több mint 395 millió dollárt kaszált, emellett a 75. Oscar-gálán elnyerte a legjobb animációs filmnek járó díjat is. Az 1997-es A vadon hercegnője szintén kritikai és anyagi siker volt, ráadásul James Cameron számára is ihletforrásul szolgált a 2009-es Avatar készítésekor (a történet főhőse ugyanis egy pusztító háború közepén találja magát: egyik oldalon az erdőket irtó emberekkel, a másikon pedig az otthonukat védő állatdémonokkal, akiket a szépséges San hercegnő vezet). Leonardo DiCaprio egy korábbi Esquire-interjúban egyébként azt is elárulta, hogy A vadon hercegnőjének örökös helye van a hét kedvenc filmje között.

(via NME)