Sosem találod ki, miért bukta el Tom Hanks a Harry és Sally főszerepét!

Azért, mert túlságosan vidám volt, miután elvált az akkori feleségétől, Samantha Lewestől, és úgy érezte, nem tudná hitelesen megformálni a boldogtalan Harryt.

Tom Tanks és Meg Ryan párosa igazi telitalálatnak bizonyult nemcsak az 1993-as A szerelem hullámhosszán-ban, de az 1998-as A szerelem hálójában című filmben is. Mivel mindkettőt Nora Ephron írta és rendezte, joggal merülhet fel bennünk fel a kérdés:

Tom Hanks miért nem szerepelt korábban Meg Ryannel együtt az 1989-es Harry és Sally-ben, aminek szintén Ephron volt a forgatókönyvírója?

 

Forrás: InterCom

 

A választ meglepő módon Tom Hanks felesége, Rita Wilson árulta el egy podcastben: Hanks egyszerűen nem tudott azonosulni Harry Burns karakterével, így a szerepet végül Billy Crystal kapta meg (igaz, csak azután, hogy Albert Brooks, Richard Dreyfuss és Michael Keaton sem ment át a rostán).

Az emberek valószínűleg nem tudják, de Tomnak felajánlották a Harry és Sallyt, de ő visszautasította, mert éppen válófélben volt, és nagyon boldog volt, hogy nem házas. Így nem tudta megérteni, hogy egy váláson átesett ember másmilyen is lehet, nemcsak boldog.

Mint ismeretes, Tom Hanks 1987-ben vált el Samantha Lewestől, és 1988-ban vette feleségül Rita Wilsont. (via EW.com)