Sosem találod ki, milyen életre szóló tanácsot adott DiCaprio Timothée Chalamet-nek

Annyit azért elárulunk, hogy van némi köze a Dűne sztárjának kedvenc filmjéhez, A sötét lovaghoz.

Timothée Chalamet egyszer már elárulta a Time-nak adott 2021-es interjújában, milyen életre szóló karriertanácsokat kapott Leonardo DiCapriótól, bár akkor még nem nevezte meg a kollégáját:

Az egyik bálványom – nem mondhatom meg, hogy ki, különben szétrúgja a seggem – átkarolt az első estén, amikor találkoztunk, és adott néhány tanácsot: semmi kemény drog és semmi szuperhősfilm!

Most, hogy mozikba került Chalamet új filmje, a Dűne: Második rész, a The New York Times ismét rákérdezett a dologra, mire a 28 éves sztár készséggel megnevezte az őt atyai jótanácsokkal ellátó színészt:

Nos, Leonardo DiCaprio mondta azt nekem, hogy semmi szuperhősfilm és semmi kemény drog. Amit én nagyon jó ötletnek találtam.

Azt viszont ezúttal hozzátette, hogy pont egy képregényadaptáció, egész pontosan a 2008-as A sötét lovag volt az a film, ami miatt a színészmesterséget választotta, így ha mégis megtalálnák egy szuperhős szerepével, nem biztos, hogy félreugrana előle:

Ha a forgatókönyv nagyszerű lenne, és ha a rendező is nagyszerű lenne, akkor meg kellene fontolnom.

Egyelőre azonban még nem merült fel Timothée Chalamet számára a lehetőség, hogy elvállaljon egy szuperhősfilmet. A sűrű időbeosztása alapján nem is valószínű, hogy ez egyhamar megváltozna: a Dűne: Második rész sikere szinte borítékolva van, így várhatóan elkezdődik majd valamikor a közeljövőben a harmadik film forgatása, és a Bob Dylanről szóló életrajzi filmben, a Complete Unknownban is ő lesz a főszereplő.

(via Faroutmagazine.co.uk)