Spielberg már bánja, hogy eltüntette az E.T.-ből a fegyvereket

“Nem szabadott volna utólag babrálnom a saját munkámon” – mondta a rendező.

A Time’s 100 Summit nevű találkozón Steven Spielberg arról is beszélt, hogy miként viszonyul most ahhoz, hogy több mint húsz éve digitálisan kicserélték az E.T. – A földönkívüli című filmjében az ügynökök kezében a fegyvereket adóvevőkre.

Az 1982-es film húszéves évfordulójára, 2002-ben kijött egy felújított változat, amibe digitálisan több helyütt is belenyúltak, valamint plusz jelentek kerültek bele. Ez akár izgalmas is lehet, de a végeredmény sokakat felháborított, hiszen abban a jelenben, mikor Elliott (Henry Thomas) felrepül a biciklijével, aminek kosarában ott lapul E.T., Spielberg kiretusálta az őket feltartóztatni akaró ügynökök kezéből a fegyvereket, és adóvevőre cserélete azokat, ami kifejezetten röhejesen hat. Nem véletlen, hogy annak idején Trey Parker és Matt Stone is elviccelődött ezzel a South Parkban: ott kicsit tovább gondolták ezt, és azt mutatták be, milyen lenne, ha a Ryan közlegény megmentésében cserélné le Spielberg a fegyvereket walkie-talkie-ra.

"Ez hiba volt. Soha nem kellett volna ezt tennem. Az E.T. annak a kornak a terméke.

Egyetlen filmet sem szabadna átdolgozni azon nézetek alapján, amilyen korban épp élünk

– mondta a találkozón Spielberg – Az E.T. egy olyan film, amiben érzékeny voltam arra, hogy a szövetségi ügynökök lőfegyverrel a kezükben közeledtek a gyerekek felé, és úgy gondoltam, hogy jó megoldás, ha a fegyvereket walkie-talkie-ra cserélem. Aztán évekkel később megváltozott a véleményem.

Nem szabadott volna utólag babrálnom a saját munkámon, és senkinek sem ajánlom, hogy ezt tegye".

Tanulságként még hozzátette: “Minden filmünk egyfajta útjelző, ami megmutatja azt a közeget, amiben akkor éltünk, amikor készítettük. Megmutatja, hogy milyen volt a világ, és mit fogadott el, amikor ezek a történetek megjelentek”.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

(via Far Out)