Stallone elismerte: Schwarzenegger a ’80-as évek igazi akcióhőse

A két rivális akciósztár közt már szent a béke.

Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger most már jó haverok, sőt már együtt is forgattak néhány filmet. De ez nem mindig volt így: a ’80-as években egymás riválisai voltak a szakmában.

Ezt a korszakot Susan Jeffords akadémikus a „Hard Bodies”, vagyis a „Kemény testek” korszaknak nevezi.

Ekkor ugyanis olyan akciófilmek készültek, amikben hatalmas, izmos kolosszusok játszottak, akik az edzőteremben készültek fel a szerepre. Most Sly elismerte, hogy ebben Swarzi jobb volt nála.

„A '80-as évek nagyon érdekes időszak volt, mivel akkor még nem alakult ki az »akcióhős« fogalma” – magyarázta Stallone a Netflix Arnold című új dokumentumfilmjében –

„Korábban az akciófilm olyan autósüldözésekből állt, mint amit a San Franciscó-i zsaruban vagy a Francia kapcsolatban láthatunk, és elsősorban az intellektusról, a burkolt célozgatásról és a verbális erről meg arról szólt.”

Az olyan filmek, mint a Rambo – Első vér és a Conan, a barbár, amelyek 1982-ben jelentek meg, gyökeresen változtattak ezen. A hős többé már nem egy karcsú kan volt, mint Steve McQueen vagy Gene Hackman. John Rambo és Conan hatalmas férfiak voltak.

„Valójában a testünkre támaszkodtunk, hogy elmeséljük a történetet. A párbeszédekre nem is volt szükség”

– magyarázta Stallone – „Megragadtam ezt a lehetőséget, mert láttam, hogy senki más nem csinál ilyet. Kivéve egy másik, osztrák fickó, akinek alig kellett beszélnie.”

Az évtizedek során a két színész ugyanazért a közönségért versengett egymással, ám egészen más volt a stílusuk:

Stallone a '70-es években olyan karakterközpontú alkotásokat készített, mint a Rocky, Schwarzenegger filmjei viszont a testépítésről szóltak.

Stallone szerint Schwarzenegger azért is volt jobb nála, mert neki megvolt a teste és megvolt az ereje ezekhez a karakterekhez. Ráadásul míg Sly-t gyakran elverték a vásznon, Swarzi szinte sértetlen maradt.

„Arnold, te elmehetnél harcolni egy sárkánnyal, és egy sebtapasszal térnél vissza”

– mondta Sly.

még több swarzi

Megint Schwarzeneggerrel durrantott nagyot a Netflix

Felkerült a streaming platformra az Arnold című háromrészes dokusorozat, ami a 75 éves sztár anekdotázásán és számos archív felvétel segítségével mutatja be egy osztrák izompacsirta útját a világhírig.

Tovább

 

Szóval, most már szent a béke, pedig korábban még át is verték egymást, hogy vacak filmekbe kényszerítsék a másikat.


(via Uproxx, Indiewire, Variety)