Stephen King odavan az új J.K. Rowling-regényért, neki is estek a fanok

A horror királyának rajongóit az zavarja, hogy a bálványuk egy olyan szerzőt népszerűsít, aki korábban megsértette a transzneműeket.

Stephen King a minap, egészen pontosan október 26-án, csütörtökön az X-en (ez volt régen a Twitter ugyebár) nyilvánosan is megdicsérte J.K. Rowling The Running Grave című könyvét (magyar fordításban: A ​hömpölygő sír), amelyet a világhírű szerző Robert Galbraith álnéven írt meg a Cormoran Strike-regénysorozat hetedik részeként.

 

J. K. Rowling és Stephen King egy 2006-os New York-i könyves eseményen (forrás: Evan Agostini/Getty Images)

 

Stephen King, a horror királya egészen konkrétan ezt írta:

A hömpölygő sír Robert Galbraith-től: Rowling a legjobb formáját hozza benne, a Harry Potter-könyvek olvasmányosságát idézi, de sokkal sötétebb. Ez segített át egy nehéz időszakon.

 

Ám mivel Stephen King 2021-ben még azt tweetelte, hogy nem tetszik neki J.K. Rowling ellentmondásos, transzneműeket sértő megjegyzése, egyes rajongói most a csalódottságuknak adtak hangot, amiért úgy döntött, mégis népszerűsíti az írónőt és az új könyvét. Egyebek között ilyen válaszokat kapott a bejegyzésére:

Örülök, hogy tetszett a könyv, de szeretném, ha a jövőben átgondolnád egy olyan szerző népszerűsítését, aki ártalmas a marginalizált közösségekre.

Mint ismeretes, J.K. Rowling sokak szemében leszerepelt, amikor a közösségi médiában olyan kijelentést tett, hogy ő a nem menstruáló nőket nem tekinti nőnek. A kijelentése miatt számos Harry Potter-sztár (többek között Emma Watson), sőt, maga a Warner stúdió is elhatárolódott tőle.

(via NME.com)