Színészek, akik forgatás közben haltak meg

Többükkel váratlan szívroham végzett, ám tragikus balesetek is történtek.

Redd Foxx

Ha a stand-up komikus neve nem is ismerős, csak annyit mondunk: ő volt a Vakegérnek gúnyolt fickó a Harlemi éjszakákban. A Sanford and Son című, 1970-es években vetített amerikai sitcomban a színész rendre infarktust szimulálva fejezett be egy beszélgetést, ami a felvételen ücsörgő közönséget remekül szórakoztatta. 1991-ben Foxx a The Royal Family című sitcomban játszott, amikor összeesett, és természetesen a régi jó infarktusos poénnak gondolta mindenki. Csakhogy ezúttal tényleg megtörtént: kihívták a mentőket, és a 68 éves komikus négy órával később meghalt.

John Ritter

Ritter olyan színész volt, akinek nem feltétlenül tudjuk a nevét, ám sok filmből ismerős, hiszen olyan filmekben láthattuk, mint a  Talpig zűrben, Teledili, Tapló télapó, Pengeélen, bár igazi terepe a tévé volt. 2003-ban a Pimaszok, avagy kamaszba nem üt a mennykő című sorozat második évadának forgatása közben a színész összeesett, szédült és émelygett, és fájdalmat érzett a mellkasában. Aortaszakadással szállították kórházba, és csak ott fedezték fel, hogy Ritter szívkoszorúér-szűkülésben szenvedett. A színész a kórházban hunyt el, 54 éves volt.

Ken Steadman

Steadman többnyire sorozatokban (Baywatch, New York rendőrei, Baywatch Nights) alakított egyepizódos figurákat, és a Sliders második évadában is feltűnt rosszfiúként. Egy homokfutóval száguldozott a sivatagban, amikor felborult a járművel. Noha volt biztonsági öv a kocsiban, sem ő, sem a mellette ülő nem kötötte be. Társa nagyobb baj nélkül megúszta, Steadman azonban beszorult a járgány alá. Hiába szállították gyorsan kórházba, hamarosan belehalt a sérüléseibe. 27 éves volt.

Tyrone Power

A színész az 1930-as évek sztárja volt, alig néhány év alatt vált híressé, és számos műfajban megállta a helyét. 1958. november 11-én a Salamon és Sába királynője forgatásán egy bonyolult koreográfiájú kardpárbaj felvételén egyszeriben leblokkolt, reszketni kezdett, elöntötte a hideg és fájdalmat érzett – kórházba szállították, de szívrohamban meghalt. 44 éves volt.

 

Martha Mansfield

A némafilm korszak kevésbé ismert színésznője egészen tragikus és bizarr módon halt meg, mindössze 23 évesen. A The Warrens of Virginia című film forgatásának befejezése után Mansfield népes csapattal együtt egy, a díszletben álló kocsira kapaszkodva ünnepeltek. Egyikük gyufát gyújtott, mire a színésznő jelmeze lángra kapott. Ugyan próbálták sebesen elfojtani a tüzet, de Mansfield csúnyán megégett, és a kórházban hamarosan meg is halt.

(Forrás: Looper)