Szívszorító üzenetet küldött a Jégvarázs-dal szerzője az óvóhelyen éneklő ukrán kislánynak

Már több mint 15 millióan látták a videót. A kultikus Let it Go című betétdalért Oscar-díjjal-jutalmazott Kristen Anderson-Lopez szívmelengető üzenetet is írt Ameliának.

Kristen Anderson-Lopez, a Jégvarázs című Disney-mese Oscar-díjas dalszerzője is reagált arra a videóra, amelyben egy ukrán kislány az animációs film Let it Go című betétdalát énekli az ostrom alatt álló ukrán főváros, Kijev egyik óvóhelyén. A kislány (akit állítólag Ameliának hívnak) videója, amelyben a Jégvarázs-dallal szórakoztatja a családját és a többi menedékben tartózkodót, március 6-án került ki a Twitterre. Mostanra már több mint 15 millióan olvadtak el tőle:

Anderson-Lopez, miután megtalálta a videót a Twitteren, szívmelengető kommentárral osztotta tovább:

Kedves Pici Lány a gyönyörű hanggal! A férjem és én egy történet részeként írtuk ezt a dalt, amely egy fájdalommal küzdő család meggyógyításáról szól. Ahogyan énekelted, olyan volt, mint egy varázslat, ami szétteríti a fényt a szívekben, és meggyógyít mindenkit, aki hallja. Énekelj tovább! Mi hallani fogjuk!

A Disney 2013-as animációja anno világszerte hatalmas sikert ért el. Készült hozzá számos folytatás is, a rövidfilmektől kezdve a Jégvarázs 2-n át a zenés színpadi showműsorokig, és szinte mindent el lehet adni a főszereplőkkel, Annával és Elzával, a puzzle-től az uzsonnásdobozig. Kristen Anderson-Lopez a férjével, Robert Lopezzel együtt írta meg a dalokat. A legjobb betétdal kategóriában Oscar-díjjal jutalmazott dalt az eredeti verzióban Idina Menzel énekelte annál a jelenetnél, amikor Elsa végre megbékélt azzal, hogy a jeget tud varázsolni, és felszabadultságában dalolászni kezdett (a magyar változatban Legyen hó! lett a dalból, és Füredi Nikolett adta elő).

Mivel Ukrajnában két hete tart a háború, és időközben Oroszország ellen nemzetközi szankciók léptek érvénybe, számos globális vállalatnak is döntést kellett hoznia arról, hogy a szolgáltatásaik Oroszországban elérhetőek lesznek-e a továbbiakban. A McDonald's és Starbucks helyi üzletei bezártak, a Netflix pedig felfüggesztette a streaming szolgáltatást Oroszországban. Eközben a Sony, a Warner Bros. és a Disney stúdiók vezetősége is úgy döntött, hogy törlik a filmjeik oroszországi premierjeit. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az orosz nézők nem láthatják például a kritikusok új kedvencét, a kirobbanó sikerű új Batman-filmet sem.

(via Screenrant)