Taika Waititi adaptálja vászonra az Incal képregényt

Nála jobb kezekben nem is lehetne Alejandro Jodorowsky és Mœbius mesterműve, ami eleve olyan, mintha egybe gyúrnánk a Dűnét, a Flash Gordont, a Star Warst, a Star Treket és A Galaxis Őrzőit.

A Dűne sikere után most minden bizonnyal minden épeszű filmstúdió és produceri iroda lázasan túrja a polcokat, milyen nagyszabású sci-fi történeteket lehetne vászonra adaptálni. A nézők pénztárcájáért vívott harcban azonban most nem várt helyről bukkant fel egy újabb játékos: a Primer Entertainmenttel közösen az 1974-es alapítású, patinás francia-amerikai képregénykiadó vállalat, a Les Humanoïdes Associés is belép a filmbizniszbe. Ráadásul rögtön a legnagyobb aduászuk, a The Incal  című filmváltozatával, amit az egyik legfelkapottabb kortárs rendező, a művészfilmek és blockbusterek terén egyaránt remekelő Taika Waititi fog megrendezni.

Forrás: Kevin Winter/Getty Image

 

A Pesti Könyv Kiadó jóvoltából már magyarul is olvasható Incal a filmrendezőként és forgatókönyvíróként is ismert chilei művész, Alejandro Jodorowsky, valamint a legendás francia grafikus és animátor, Mœbius, azaz Jean Giraud 1980 és 1988 között megjelent mesterműve (ami a különböző folytatásokkal és előzményekkel együtt egészen 2014-ig futott). Waititit a hírek szerint maga a 92 éves Jodorowsky kérte fel rendezőnek, miután a Humanoïdes vezérigazgatója, Fabrice Giger megmutatta az idős mesternek fiatal kollégája egyszerre grandiózus és vicces sci-fijét, a Thor Ragnarököt. Waititi pedig megilletődve elfogadta az ajánlatot:

Alejandro Jodorowsky filmjei és képregényei régóta nagy hatással vannak rám és sok más alkotóra is. Megdöbbentett a lehetőség, hogy én keltem életre az ikonikus karaktereit.
Forrás: Pesti Könyv

 

Waititi kezében alighanem tényleg jó kezekben lesz az Incal, hiszen pont neki való kozmikus kalandokat kínál: már a képregény is pont olyan volt, mintha valaki egybe gyúrta volna a Dűnét, a Flash Gordont, a Star Warst, a Star Treket és A Galaxis Őrzőit. A történet középpontjában ugyanis egy bunkó és léha magánnyomozó, bizonyos John Difool áll, aki rábukkan az Incal néven ismert, misztikus és nagy hatalmú ereklyére, amelyet a galaxis számos frakciója meg akar kaparintani. Azonban amint Difool megismeri az Incal hatalmát és igazi célját, az ereklye hatására csúnya suttyóból daliás űrlovaggá átváltozva, egy csupa furcsa szerzetből verbuvált legénységgel (akik közt akad beszélő madár, kutyafejű harcos, föld alatti lázadóvezér és galaxis-szerte rettegett bérgyilkos is), elindul, hogy megmentse az univerzumot. (via Variety)