Tarantino egy fityinget sem ad az anyjának

Sosem vett neki se házat, se Cadillacet. Máig nem bocsátotta meg, hogy az édesanyja egyáltalán nem támogatta az ifjúkori írói ambícióit.

Az ismert forgatókönyvíró, rendező és színész Quentin Tarantino volt nemrégiben a vendég Brian Koppelman The Moment című podcastjében. Az 58 éves filmes fenegyerek itt mesélt arról, hogy bár megtehette volna, egyetlen pennyvel sem támogatta soha az édesanyját, Connie McHugh-t azután, hogy már befutott Hollywoodban. Ennyire a szívére vette ugyanis a gyerekkori szidalmakat, amikor az anyja nem értékelte a fia írói ambícióit.

Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

Tarantino visszaemlékezése szerint az anyja kifejezetten neheztelt rá amiatt, hogy az iskolában nem tanulással tölti az időt, hanem írogatással és történetek kitalálásával.

Ezzel cseszegetett. Aztán az egyik tirádája közepén megemlítette, hogy mi van az »én kis írói karrieremmel«. Persze csak azt akarta, hogy ne ezt csináljam az órán, amikor pont valami mást kellene csinálnom. De amikor ilyen lefitymáló módon ezt mondta nekem, elhatároztam magamban: »Rendben, hölgyem! Majd amikor sikeres író leszek, soha egyetlen pennyt sem fogsz látni a sikeremből. Nem lesz ház, nem lesz nyaralás, nem lesz Elvis Cadillac anyukának!«

Amikor Koppelman rákérdezett, hogy Tarantino betartotta-e az ifjúkori fogadalmát, Tarantino azt felelte: igen. Nem vett se házat, se Cadillacet az anyjának, és csak egyetlen alkalommal segített neki anyagilag, amikor gondja támadt az adóügyekben eljáró Internal Revenue Service-szal (ez nagyjából a NAV amerikai megfelelője). A podcast házigazdája ezen a ponton felvetette Tarantinónak, hogy azért igazán vehetne egy házat az anyjának, hiszen a gúnyolódásával mégiscsak beizzított egy sikeres forgatókönyvírói és filmrendezői karriert. Tarantino azonban tántoríthatatlan, mivel a mai napig úgy véli:

A szavaidnak és a szarkasztikus hangvételednek következményei vannak, amikor gyereket nevelsz.

(via The Hollywood Reporter)