Tarantino elárulta, miért nincs szexjelenet a filmjeiben

Csonkítás, élve eltemetés, túladagolás minden mennyiségben, de szex az nincs. Miért is?

Quentin Tarantino filmjei szinte teljesen kiszámíthatatlanok, nem lehet előre megjósolni, mi fog történni: gondolj csak az Aljas nyolcas végkifejletére, vagy arra, amikor a Volt egyszer egy... Hollywoodban Leonardo DiCaprio megjelenik a hatalmas lángszóróval, hogy megváltoztassa a történelmet. Egy valamiben azonban biztos lehetsz: szexjelenetet nem fogsz látni.

Aljas nyolcas (2015)
Forrás: Fórum Hungary

 

A rendező a spanyol Diari ARA nevű lapnak adott interjúban beszélt arról, hogy miért nem forgat szexjelenteket: “A szex nem része a moziról alkotott elképzeléseimnek”. Bár a némiképp alulértékelt, 1997-es Jackie Brown című filmjében van egy meghitt pillanat Robert De Niro és Bridget Fonda közt, és a Halálbiztos kacérkodik a lábfétissel, konkrét szexjelenet nincs Tarantino filmjeiben.

Grindhouse: Halálbiztos (2007)
Forrás: Budapest Film

 

“Az az igazság, hogy valójában eléggé gyötrelmes szexjelenetet forgatni, mindenki nagyon feszült” – mondta a rendező – “Eddig is problémás volt elkészíteni, most meg aztán pláne.

Ha valaha is lett volna olyan szexjelenet, ami elengedhetetlen a sztorihoz, elkészítettem volna, de még nem volt ilyen”.
Volt egyszer egy... Hollywood (2019)
Forrás: InterCom

 

Tarantino itt arra utal, hogy mivel több sztár is mesélt arról, hogy az intim jelenetek forgatása közben úgy érezte, kihasználják, olyan intézkedéseket hoztak, amik biztosítják, hogy az ilyen jelenetek forgatásához érzékenyen közelítsenek a készítői. Ebben egy úgynevezett intim koordinátor segít.

Quentin Tarantino jelenleg a tizedik és elvileg utolsó filmjén dolgozik, melynek címe: The Movie Critic, és a címéből ítélve ebben se valószínű, hogy lesz szexjelenet.


(via Entertainment Weekly)