Tarantino hihetetlen ajánlatot tett Bruce Willisnek

A súlyos beteg színészt szeretné utolsó filmje egyik szereplőjének.

Ahogy arról korábban mi is többször írtunk, a Die Hard-filmek sztárját tavaly, az év első felében diagnosztizálták afáziával, majd frontotemporális demenciával. Nem sokkal később családja a sztár visszavonulását is bejelentette – QT most mégis azt szeretné, ha ő lenne utolsó nagyjátékfilmje, a The Movie Critic egyik szereplője.

A The Daily Express beszámolója szerint a rendező csak egy kisebb szerepre szerződtetné Willist, akivel – ahogy azt minden rajongó pontosan tudja – már dolgoztak együtt a Ponyvaregény című kultfilmben. Tarantino állítólag még nem kereste a színész családját, és azt tervezi:

amennyiben azt mondják, a sztár nincs elég jól a munkához, tiszteletben tartja a kívánságukat, és azonnal visszavonulót fúj.

Forrás: Rich Fury / Getty Images és Vittorio Zunino Celotto / Getty Images


A direktornak még vészforgatókönyve is van arra az esetre, ha a Willis család visszautasítja: ebben az esetben a színész korábbi filmjeiből vág össze egy montázst az új alkotásba. Az alkotó egyébként azt május végén már elmesélte, hogy miről fog szólni a film. Annyit lehet tudni, hogy 1977-ben játszódik Dél-Kaliforniában, egy olyan harmincas férfi kritikussal a középpontban, aki egy pornólapnak ír filmkritikákat.

Mivel egyéb részletek még nem szivárogtak ki, ennyiből még nem világos, milyen szerepet szánna QT Willisnek a filmben, de mi a magunk részéről nagyon örülnénk a színész egy alkalmas visszatérésének, mivel méltóbb búcsút jelentene a szakmától, mint azok a silány akciófilmek, amelyekben utoljára láthattuk.

Ami pedig a The Movie Critic címszerepét illeti, kíváncsian várjuk, kit választ rá a mester, hiszen a figurát egy valóban élt filmkritikus ihlette, akit az ifjú Tarantino sokat olvasott, és nagyon szerette cinikus és pofátlan stílusát.

„Olyanok voltak a kritikái, mintha Howard Stern és Travis Bickle közösen írták volna őket”

– nyilatkozta nemrégiben a rendező.


(via NME)

 

Ez is érdekelhet

Tarantino elmesélte Cannes-ban, hogy miért ölte meg Hitlert

Ott voltunk a kultrendező exkluzív eseményén, ahol levetítette a kedvenc filmjét.

Tovább