Titokban elkészült egy új Borat film

Sacha Baron Cohen áldokumentumfilmjének folytatását állítólag már nemcsak leforgatták, de néhány kiválasztottnak már le is vetítették.

A teljesen gátlástalan humoráról ismert brit komikus Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című vígjátékát még 2006-ban mutatták be a mozik. Arról szólt, hogy a címszereplő, egy félnótás kazah riporter az ország Tájékoztatási Minisztériumának megbízásából az Egyesült Államokba megy dokumentumfilmet forgatni, és ennek során számos kultúrsokk éri, számos vicces és számos gusztustalan kalandban lesz része.

Ezt követően a figura (Sacha Baron Cohen sok már alteregója mellett) feltűnt 2018 novemberében Jimmy Kimmel talkshow-jában is – a múlt hónapban pedig egy TikTok felhasználó kiszúrta (és szerencsére le is filmezte), hogy a színész az ikonikus Borat öltönyben és Borat bajusszal épp egy olyan jelenetet forgat, amelyben a karakter egy sárga pickupot vezet a Los Angeles-i Long Beachen.

A Collider most kiderítette, hogy a szóban forgó felvétel nemcsak egy kósza beugrás vagy szkeccsjelenet-forgatás volt, hanem Cohen készített egy teljes második részt 2006-os filmjéhez. Sőt: a folytatást állítólag már le is vetítette néhány vezető producernek. Azt még nem tudni, melyik stúdió fogja megvásárolni a Borat 2-t, de egyes források szerint valamely streamelős cég lesz a befutó.

Névtelen bennfentesek pedig már a sztorit is megsúgták a lapnak: az új rész állítólag arról fog szólni, hogy a 2006-os felhajtás miatt Boratnak inkognitóba kell vonulnia, azaz a Borat 2-ben „Cohen eljátssza a Cohent játszó Boratot” (reméljük, minden világos!). Egy másik forrás cáfolta ezt az állítólagos cselekményt, a folytatás létezését azonban ő is megerősítette. Szóval mi csak annyit mondhatunk, hogy „dziękuję”!


(via NME, Uproxx)