Tom Cruise 5 legmeghökkentőbb pillanata

Elrontott halálugrás a Mission: Impossible - Utóhatásban, műháj a Trópusi viharban, őrültködés Oprah Winfrey kanapéján. Jó sok emlékezetes pillanata volt, az egyszer biztos!

Tegnap mi is beszámoltunk róla itt a Port.hu hasábjain, hogy Tom Cruise üvöltve fenyegetőzött a Mission Impossible 7 forgatásán, miután meglátta, hogy a stábtagok közül többen nem tartják be a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett, szigorú távolságtartási szabályokat.

Mivel a kiakadásról készült hangfelvételt valaki eljuttatta a The Sun című bulvárlap szerkesztőségének, Cruise üvöltözése azonnal bejárta a világsajtót. Így most egyre-másra jelennek meg a viccesebbnél viccesebb összeállítások, amelyben megemlékeznek az 58 éves, örökifjú akciósztár korábbi médiaámokfutásairól. Mi is összegyűjtöttük az öt legszórakoztatóbbat, lássuk, mik voltak ezek!

 

1. Az ördög bújt belé Oprah Winfrey kanapéján

Tom Cruise legrégebbi és legismertebb őrültködése már 15 éves: 2005-ben volt ugyanis a népszerű amerikai talkshow-házigazda, Oprah Winfrey vendége. Eredetileg azért ugrott be oda egy teljesen szokványos promóciós interjú erejéig, hogy akkori blockbusterét, a Világok harcát népszerűsítse, de bepörgött, mint egy búgócsiga: folyamatosan felugrált a helyéről, és mellette idétlenül grimaszolt, őrülten vihogott, Schwarzenegger-imitátorként pózolt és légszkanderozott a műsorvezetővel – állítása szerint mindezt azért, mert ennyire szerelmes volt Katie Holmesba (akit végül Oprah szintén behívott a hátsó öltözőkből az adásba). A jelenet természetesen mémmé vált, a paródiája pedig a Horrorra akadva 4 egyik legviccesebb jelenete lett

 

2. Kiakadt egy lespriccelős átverésen

Szintén 2005-ben egy vörös szőnyeges bevonuláskor a Channel 4 riportere valójában nem is akart interjút készíteni Tom Cruise-zal: csak a közelébe akartak kerülni, hogy lespriccelhessék egy vízipisztollyá átalakított, vicces kamumikrofonnal, és a jelenetet leadják később egy átverős show-ban. A sztár viszont nagyon rosszul reagálta le a dolgot. Nem elég, hogy megragadta az álriporter karjait, hogy hegyibeszédet tartson neki, még le is balf*szozta. A dologból rendőrségi ügy lett, így végül a Channel 4-nek bocsánatot kellett kérnie Cruise-tól.

 

3. Röhögőgörcsöt kapott David Letterman showműsorában

Ez az interjú ugyan nem volt olyan kínos, mint az elhíresült Oprah-ámokfutás, az mindenesetre eléggé zavarba ejtő, hogy valami miatt Cruise annyira felspannolt állapotban volt (szerelem? drog? kialvatlanság? idegroham?) hogy egyszerűen képtelen volt elmesélni a showmannek a viccesnek szánt forgatási anekdotáját. Percekig röhögőgörcstől fuldoklott, nem tudta abbahagyni a hisztérikus kacarászást. Letterman persze próbálta menteni a menthetőt: nem rajta, hanem vele nevetett.

 

4. Műpocak és észvesztő tánc a Trópusi viharban és az MTV-gálán

Nem elég, hogy Cruise élete alakítását nyújtotta a 2008-as Trópusi viharban mint a kövér, kopasz, beképzelt, milliomos tróger sztárproducer, Les Grossman, ugyanebben a jelmezben lejtett fenékrázó és -csapkodó táncot Jennifer Lopezzel a 2010-es MTV-gálán, milliók szeme láttára! A két Grossman-táncból annyi mém és remix született az elmúlt 10 évben, hogy ma már szinte lehetetlenség megtalálni az eredeti közvetítést a videómegosztókon.

 

5. Bokatörés az Utóhatás forgatásán

2017-ben a fél világot bejárták azok a képsorok, amikor Tom Cruise kikenődött egy toronyház falán a Mission: Impossible - Utóhatás forgatásán. A dublőr segítségét hírből sem ismerő sztár szerencsére megúszta az incidenst egy bokatöréssel, az elrontott halálugrás pedig végül bekerült magába a filmbe is. (via The Independent)