Tom Cruise a mai napig bánja ezt a filmjét

Azt nyilatkozta, soha többé nem akar még egy ilyen produkciót forgatni.

Valószínűleg felesleges felsorolni, milyen kiváló alkotásokban szerepelt az évtizedek során a 2022-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon tiszteletbeli Arany Pálmával jutalmazott sztár, hiszen mindenki látta a Top Gunt, A pénz színét, a Magnóliát, a Vanília égboltot vagy a Különvéleményt. Ennél sokkal izgalmasabb azoknak a filmeknek a listája, amelyekkel kapcsolatban a színész úgy érzi: bárcsak nemet mondott volna rájuk.

Ridley Scott 1985-ös fantasyje, a Legenda sajnálatos módon határozottan ez utóbbi táborba tartozik. Az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál, majd az 1982-es Szárnyas fejvadász sikerét követően Scott gyakorlatilag bármit leforgathatott, és az alkotó választása erre az epikus dark fantasyre esett, amelynek sztorija szerint a legendák földjén egy gonosz démon ki akarja irtani az összes egyszarvút, hogy örök éjszaka uralkodjon, Cruise karaktere, Jack pedig megpróbálja megakadályozni ebbéli tervét.

Cruise a filmben. Forrás: TV2
A filmbe a rendező mindenféle fantasyelemet behajigált goblinoktól kezdve hercegnőkön át a rengeteg erdőig.

Habár a Legenda azóta egyfajta kultklasszikussá vált, annak idején egyáltalán nem volt jó a fogadtatása, egyedül az operatőri munkát dicsérték. Cruise pedig elmesélte, hogy már a forgatás elég rossz élmény volt a számára, mivel egy egész évet kellett miatta Londonban töltenie, ahol mégsem sikerült kihoznia az alakításából semmit, ami akár távolról is érzelmekre emlékeztetne – pedig későbbi munkáit látva határozottan tudható, hogy képes lett volna ilyesmire.

A színész ugyanis egyáltalán nem tudta, hova fog kifutni a film végső verziója. „Az egész látványos, költői és lenyűgöző,

nekem viszont az idő legnagyobb részében egy fekete hátteret kellett bámulnom,

és odaképzelnem mindezt” – panaszkodott Cruise, aki szerint később a produkció marketingjét is alaposan elrontották. „Soha többé nem akarok még egyszer egy ilyen filmet csinálni” – szögezte le a sztár.


(via Far Out Magazine)

 

Cruise és sorstársai

5 sztár, aki keservesen megbánta már némelyik főszerepét

George Clooney a Batman és Robint, Christian Bale a Terminátor - Megváltást, Brad Pitt a Tróját törölné ki örökre a filmtörténelemből.

Tovább