Trailercunamit hozott a Super Bowl

Új előzetest kapott a Gyűrűk ura-sorozat, a Moon Knight, plusz Jordan Peele új horrorja, és visszatért Dr. Genya is.

Magyar idő szerint hajnalban lejátszották az idei Super Bowl döntőjét, a fő attrakciót azonban ezúttal is a szünet jelentette – legalábbis azoknak, akiket a filmek és a hollywoodi sztárokkal telezsúfolt látványos és/vagy vicces reklámok jobban érdekelnek, mint a tojáslabda. A stúdiók hagyományosan ide időzítik a legfontosabb premierjeiket, és most sem kellett csalódnunk.

Bár a netre már korábban felkerült, de itt volt a hivatalos premierje a Nem trailerének is. Jordan Peele új horrorjáról eddig semmit sem lehetett tudni a címén és azon kívül, hogy többek közt Daniel Kaluuya, Keke Palmer és Steven Yeun lesznek a főszereplői. Sokkal okosabbak az előzetes után se lettünk, a hivatalos szinopszis szerint a szereplők „nyugtalanító és ijesztő felfedezést tesznek Kalifornia egyik magányos szurdokjában”.

A Pókember: Nincs hazaút stáblistája után már kaptunk egy rövid teasert a májusban érkező Doctor Strange az őrület multiverzumábanhoz, de most bemutatták a teljes előzetest, és a rajongók azonnal erős izgalmi állapotba kerültek. Az új kedvcsináló alapján ugyanis arra lehet következtetni, hogy megkezdődött az X-Men karakterek integrálása a Marvel univerzumba, mert bár látni egyik X-Ment sem lehet, nagyon úgy tűnik, hogy Patrick Stewart X Professzora hangban jelen van. Mivel a film a multiverzum koncepciójára épül, nagy fantázia nem is kell ahhoz, hogy elképzeljünk egy ilyen crossovert.

A Super Bowl szünetében mutatta be az Amazon is a Gyűrűk ura-sorozat első előzetesét. A szeptemberben debütáló, nyolc epizódból álló, egy milliárd dollárba kerülő széria a tervek szerint 5 évadból fog állni. A trailer egy felirattal indul – „A Király előtt, a Szövetség előtt, a Gyűrű előtt – egy új legenda kezdődik idén” –, ami egyértelművé teszi, hogy a Másodkorban fog játszódni a széria.

A Magyarországon forgatott Moon Knighthoz januárban már kijött egy előzetes, a Disney+ miniszériája most kapott egy még komorabb hangvételű kedvcsinálót, amiben az Oscar Isaac által alakított főszereplőt Ethan Hawke karaktere mentorálja, mondván,

Az a sok hang a fejedben…, nagyon nehéz lehet. Káosz van benned. Fogadd el.”

A Super Bowl reklámjai közt két olyan is volt, amelyben visszatért egy ikonikus filmes karakter. Jim Carrey A kábelbarát főszereplőjét keltette életre 25 év után, hogy a Verizon 5G-s internetes szolgáltatását promotálja.

És visszatért Dr. Genya is, azaz Mike Myers világuralomra törekvő főgonosza az Austin Powers-filmekből, aki a General Motors új vezéreként kénytelen azzal szembesülni, hogy már nem ő a legnagyobb fenyegetés a világra nézve, hanem a klímaváltozás. Fia (Seth Green), a második embere (Rob Lowe) és Frau Farbissina (Mindy Sterling) tanácsára ezért zöld utat ad a környezetbarátabb technológiáknak.

 

Via: NME / Independent / THR