Trump tagadja a Reszkessetek, betörők! rendezőjének vádjait

Szerinte a filmesek valósággal könyörögtek neki, hogy szerepeljen a kultfilm 2. részében.

Chris Columbus, a Reszkessetek, betörők! első és második részének rendezője még a 30 éves jubileum kapcsán mesélte el, hogy a későbbi elnök, Donald Trump hogyan lobbizta be magát a film 1992-es folytatásába.

Colombus a New Yorkban játszódó folytatáshoz nagyon szerette volna egy igazi luxushotelban leforgatni a vonatkozó jeleneteket, és erre a célra a Manhattanben álló, 1907-ben épült, patinás The Plaza Hotelt nézte ki – ehhez azonban meg kellett egyeznie a szálloda tulajdonosával, Donald Trumppal. Columbus és a 20th Century Fox stúdió azt gondolták, hogy ez egyszerűen egy vaskos bérleti díj kifizetését jelenti majd, ám amikor Trump eltette a pénzt, azt követelte, hogy tegyék bele őt is a filmbe, különben ugrott az üzlet. A rendező, akinek egyébként a szerződése alapján meg lett volna a joga ahhoz, hogy utólag mégis kivágja a filmből Trumpot, így emlékezett vissza a történet folytatására:

Megállapodtunk tehát abban, hogy belerakjuk őt is a filmbe. A tesztvetítésen az emberek ujjongani kezdtek, amikor Trump megjelent a vásznon. Szóval azt mondtam a vágómnak, hogy hagyja csak benne a filmben, mert ez egy közönségnek szóló pillanat. Ettől még Trump félelemkeltéssel harcolta ki az útját a filmbe.

Semmi sem állhatna távolabb az igazságtól"

– reagált a vádakra Trump szerdán a közösségi médiában.

"Az a cameo segített abban, hogy a film sikeres legyen. De ha úgy érezték, hogy meg lettek félemlítve, vagy nem akartak engem, akkor miért tettek bele, és miért tartottak ott több mint 30 évig?"

Trump azt állítja, könyörögtek neki, hogy szerepeljen a filmben, de akkoriban "nagyon elfoglalt" volt, és "nem akarta megcsinálni". Az alkotók azonban "kitartóak" voltak, így beleegyezett.

via: Deadline