Úgy Twister az új Twister, hogy mégsem az

A film főszereplője, Glen Powell tiszta vizet öntött a pohárba.

2020 nyarán megírta a Port is, hogy rebootot kap a 90-es évek viharvadászos katasztrófafilmje, a Twister az akkori értesülések szerint Joseph Kosinski rendezésében. Azóta átalakult a projekt, a rendezői székben pedig már az Oscar-jelölt Lee Isaac Chung (Minari – A családom története) ül, a főszerepet alakító Glen Powell pedig úgy nyilatkozott a minap, hogy nem rebootról, remake-ről vagy folytatásról van szó.

Szerinte a Warner Bros. nem véletlenül az 1996-os eredeti "új fejezeteként" harangozza be a katasztrófafilmet.

"Ez határozottan nem reboot. Nem próbáljuk újraalkotni az első film történetét. Ez egy teljesen eredeti történet. Az eredeti film szereplői nem térnek vissza, szóval ez nem igazán folytatás. Ez csak egy saját, önálló történet a modern korban".

Powell mellett, aki jelenleg az Imádlak utálni című vígjátékban látható Sydney Sweeney oldalán, Daisy Edgar-Jones, Anthony Ramos, Brandon Perea, Daryl McCormack és Maura Tierney alakítják a fontosabb szerepeket. A katasztrófafilm forgatása az év elején a sztrájkok közepette szünetelt, de azóta újraindult, és a tervek szerint 2024. július 19-én kerül mozikba. A film cselekményének részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Vogue-nak adott interjújában Powell felidézett egy tanácsot a Top Gun: Maverick sztárja, Tom Cruise adott neki egyszer: "Ha bizonyos méretű és léptékű filmeket akarsz készíteni, akkor ki kell találnod, hogy mi az, ami a világ minden táján, minden területen mindenkit meg tud szólítani". Powell szerint a Twisters ezt a pontot kipipálja, mert "az ember és az időjárás közötti küzdelem egy nagyon univerzális gondolat - mennyire tehetetlenek vagyunk ezekkel a kataklizmákkal szemben".

Forrás: UIP-Duna Film

 

A Helen Hunt, Bill Paxton, Carey Elwes és Philip Seymour Hoffman főszereplésével készült 1996-os eredeti Twister közel 500 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál, és Oscar-jelölést kapott a vizuális effektek és a hang kategóriában. A filmet Jan De Bont rendezte Michael Crichton forgatókönyvéből Steven Spielberg produceri felügyelete mellett.

Hunt sokáig dédelgette egy folytatás ötletét, de elmondása szerint a stúdió annyira elutasította, hogy még találkozni sem akartak vele.

"Megpróbáltam elérni, hogy elkészüljön" - nyilatkozta Hunt még 2021-ben. "Daveed Diggs, Rafael Casal és én írtuk volna, az összes viharvadász fekete és barna lett volna benne, de nem akarták megcsinálni. Én lettem volna a rendező... Alig tudtunk összehozni egy találkozót, és ez 2020 júniusában történt, amikor minden a sokszínűségről szólt. Annyira király lett volna."

via: Variety