Újra együtt az idióta vígjátékok baromkodó párosa

Itt a Will Ferrell és John C. Reilly nevével fémjelzett Holmes és Watson előzetese!

Sir Arthur Conan Doyle legendás mesterdetektívje, Sherlock Holmes kalandjainak volt már néhány lazább feldolgozása, de ez most igazán fergetegesnek ígérkezik. Erről a Trópusi vihar egyik forgatókönyvírójaként ismert Etan Cohen rendező személyén kívül a dilis páros, Will Ferrell és John C. Reilly gondoskodik, akik a 2006-os Taplógáz és a 2008-as Tesó-tusa után már harmadik alkalommal dolgoznak együtt (sőt: igazából három és feledik alkalommal, hiszen Reillynak 2013-ban volt egy, a stáblistán fel nem tüntetett szerepe a Ferrell főszereplésével készült Ron Burgundy: A legenda folytatódikban is).

Ferrellék ezúttal tehát Holmesból és Watsonból csinálnak viccet (a detektívet Will Ferrell, barátját és hűséges fegyverhordozóját Reilly alakítja), és most végre kapunk egy kis kóstolót az amerikai mozikba karácsony környékén érkező vígjátékból.

A Holmes és Watson sztorija szerint hőseinknek négy napjuk van arra, hogy megoldjanak egy rejtélyes (potenciális) gyilkossági ügyet a Buckingham-palotában, különben Viktória királynő meghal. Az idő sürget, de Holmesék azért ráérnek gyilkos méheket szabadítani a ház népére, vérig sérteni egy női orvost és szelfizni (!) a királynővel, aminek természetesen szintén katasztrofális következményei lesznek.

Ferrellen és Reillyn kívül a filmben még olyan sztárok játszanak, mint Ralph Fiennes (Sherlock Holmes ősellenségét, Moriartyt hozza), Rebecca Hall (ő az említett női orvos), Kelly Macdonald (a mesterdetektív híres-neves házvezetőnőjét, Mrs. Hudsont formálja meg) és Hugh Laurie (ő lesz Mycroft, Sherlock bátyja).


(via NME)