Újra parodizálnak a Csupasz pisztoly és a Rendőrakadémia alkotói

David Zucker és Pat Proft ezúttal a klasszikus noir filmeket figurázzák ki.

David Zucker a testvérével, Jerry Zuckerrel és Jim Abrahamsszel együtt olyan klasszikusokat készítettek, mint a paródiafilmek műfaját megteremtő 1980-as Airplane!, a Top Secret vagy a Csupasz pisztoly-széria. Rendezőként David a Horrorra akadva-franchise-ba is beszállt, ő jegyezte a 3., 4. és 5. részt.

Kollégája, Pat Proft íróként a Csupasz pisztoly és a Horrorra akadva-sorozat mellett olyan filmeket jegyez, mint a Rendőrakadémia, Nagy durranás, Osztály, vigyázz!, a Sziki-szökevénynek pedig a rendezését is elvállalta.

A Zucker-Proft páros filmjei eddig összesen több mint 1 milliárd dollárt termeltek a mozipénztáraknál, a 2013-as Horrorra akadva 5. után pedig most újra együtt dolgoznak. A The Star of Malta (Málta csillaga) a klasszikus noirokat és heist filmeket figurázza ki. A történet az 1940-es évek végén játszódik, főszereplője egy Joe Medina nevű bokszoló, aki azért került börtönbe, mert megölte az egyik ellenfelét a ringben. A film elején szabadul, és elindul a szerelméhez Hollywoodba. Útközben véletlenül a birtokába jut a címbéli, nagyon értékes, de elátkozott drágakő, aminek következtében, szintén teljesen véletlenül, egy csomó embert megöl.

A forgatás még nem kezdődött el, úgyhogy 2023-nál korábban aligha kerülhet mozikba (vagy streamingre) a film.

Via: THR